Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzowredna26

jak mozna wierzyc w boga

Polecane posty

Gość bardzowredna26

mam 26 lat zostałam ochrzczona, przyjęta, bierzmowana, rodzice co tydzień w niedzielę wysyłali mnie do kościoła tylko zastanawiam się po co? czy bóg istnieje?wątpią jeśli tak to czemu tam z góry patrzy jak ludzie głodują, jak umierają dziec,i jak ludzie giną w katastrofach, pytam się czemu nic nie robi skoro może wszystko, wg dlatego że go nie ma

Gość bo Bóg nie lubi
jak się idzie na łatwizne..

Gość samotna z wyboru
Jasne, wszyscy powinni być bogaci, zdrowi i szczęśliwi wtedy chętnie uwierzysz w Boga :D

Jeżeli komuś to potrzebne i dobrze się z tym czuje niech wierzy. Ty nie musisz.

Gość deista
A co ludzie robią dla Boga? Religia Chrześcijańska jest najpaskudniejszą ze wszystkich religii. Ludzie nie przestrzegają zasad, grzeszą ile się da, olewają kościół, a i tak nadal uważają się za katolików. Słyszałaś o czymś takim jak grzech pierworodny? Poczytaj sobie jakie są jego konsekwencje. Cierpienie, śmierć i choroby. Świat jest taki, jakim sami go sobie tworzymy.

Gość to ze ty nie pojmujesz
to nie znaczy ze masz generalizowac

Po to wymyslono B(b)oga. by mozna kontrolowac ciemny tlum. Po to mowiono wszystkim, ze on za dobro wynagradza, a za zlo kaze - bo grupa medrcow obrala sobie plan, by swiat byl dobry. Ogolnie to ta jedna wielka mistyfikacja ma sporo plusow, dla ciemnej masy ... no i dla kleru. Mnie zawsze ciekawilo jedno - czy ksieza wiedza, ze B(b)og nie istnieje i udaja, ze on istnieje, czy tez naprawde wierza, ze on istnieje?

Gość samotna z wyboru
Nie należy się wyśmiewać z żadnej wiary, poziom niektórych wypowiedzi tutaj jest po prostu denny :(

Nie wszyscy Chrześcijanie to katolicy, zapominasz(?) o tym:) Gdyby wszystkim byłoby tak dobrze, nie pamiętaliby o Bogu w ogóle. Nie dostrzegali Bożej Łaski.. Bóg jest wielki:) wielka jest Jego chwała:) Ja WIERZĘ:)

samotna z wyboru - a kto sie nasmiewa, po prostu mowie jak jest. Wysmiewac sie mozna z tego, ze "blogoslawiony ten, ktory wierzy a nie widzial" ;) No bo niby co innego mieli wymyslic, ze tlum ma wierzyc wowczas, gdy zobaczy? - wowczas nikt by nie wierzyl, bo nikt nie widzial. Nadia! - a w co wierzysz? W to co zostalo napisane w jakiejs ksiazce? Wierzysz dlatego, ze ktos Cie zapewnia o tym, ze cos istnieje, mimo tego, ze nie masz zielonego pojecia czy tak jest naprawde? A gdybys sie urodzila w Pakistanie to bys wierzyla w Allaha, zatem miejsce urodzenia sprawia - w kogo wierzysz. Oczywiscie to Twoja sprawa, ale to sugeruje Twoja latwowiernosc = latwo Toba manipulowac i Ciebie wykorzystac.

Gość wystrachana
temat rzeka

zacznij czytać objawienia Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

Gość teraz to już
a merkaba to z kociej wiary?

Gość x ssn sss
przyjdzie czas ze uwierzysz. Oby nie bylo za pozno

nie jestem ani z kociej ani zielonoświątkowcem jestem z kk z dziada pradziada