Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinga.nowicka

eksmisja jednego ze współwłaścicieli, a co z drugim współwłaścicielem ?

Polecane posty

Gość kinga.nowicka

Witam mieszkam w mieszkaniu własnościowym ( jestem współwłaścicielem) z babcią staruszką , która niestety jest bardzo uciążliwa dla sąsiadów , mi.in karmi ptaki za oknem a resztki pokarmu i odchody wpadają do ogródka i niszczą nowe okna sąsiadów. W związku z tym wspólnota mieszkaniowa chcę doprowadzić do eksmisji i sprzedaży naszego mieszkania na licytacji. .. czy sąsiedzi mają do tego prawo i może dojść do takiej sytuacji ? mnie też mogą wyeksmitować ? nie jestem w stanie babci wytłumaczyć , żeby nie karmiła tego ptactwa , a jak wychodzę do pracy to babcia i tak robi po swojemu dlatego sąsiedzi mają do mnie pretensje , że nic nie robię. bardzo proszę o odpowiedź .

Gość zaloz na stale siatki w oknach
to nic nie sypnie ptakom

Gość kinga.nowicka
miesięcznie wysypuję ok 100 kg ziarna + inne resztki jedzenia do dwóch ogródków a odchody gołębi zniszczyły okna sąsiadów do tego ich jeszcze wyzywa. staram się sprzątać tak często jak mogę, ale koło i tak się zamyka na pewno sąsiedzi mają być prawo wściekli, ale eksmisja to chyba przesada . . .

Gość kinga.nowicka
jak założę taką siatkę to i tak ją babcia zerwie . . .

Gość zaloz na stale siatki w oknach
nie zerwie jak zalozysz dobrą, nie zakładaj delikatnej tylko z cienkich drucików na metalowej ramie, trzeba ja przywiercic wiec zeby zerwac babacia musialaby ja odwiercic

Gość fdshg
Kup babci kanarki albo inne ptaki w klatce, będzie miała kogo dokarmiać.

Gość kinga.nowicka
no ok , jest to jakieś rozwiązanie , a może dojść do eksmisji ? wtedy wyeksmitują babcie czy nas obie . . . ?

Gość fdshg
was obie.

Gość a jak idziesz do pracy to wyga
niaj babcie z domu niech karmi kaczki w rzece ;) kup kapiszony ( male petardy) i jak jstes w domu a babk bedzie chciala karmic rzucaj kapiszonami tam gdzie rzuca im jedzenie. nie sluchaj jej marudzenia wtedy, po kilku takich razach ptaki same zrezygnuja z przylatywania. tylko posprzataj pozniej kapiszony 🖐️

Gość was obie
was obie jesli zglosza mieszkancy, chyba ze to Ty zgłosisz o wyrzucenie babci :D

Gość kinga.nowicka
fdshg jak by kanarki załatwiły sprawę to już bym dawno kupiła taką klatkę, niestety osoby w podeszłym wieku nie potrafią zrozumieć pewnych rzeczy . dzieciakowi dasz karę albo klapa , nie dasz na loda i zakaz na np kompa , a babci nie bo skończy się awanturą, histerią i jeszcze pogotowiem , przerabiałam to już nie jeden raz

Gość fdshg
wiesz co powiem ci jedno - jeśli pod jakimś pretekstem wyrzucisz babcie z domu to się to zemści na tobie, nie będziesz się długo cieszyć tym wolnym mieszkaniem. Będziesz miała za to nieszczęście jak w banku.

Gość kinga.nowicka
ale w sumie to nic nie da , pójdę do pracy a babcia w tym czasie za 0,5 litra znajdzie jakiegoś dziada który przewierci jej zamek

Gość kinga.nowicka
fdshg już się lepiej nie udzielaj w tym temacie,

Gość was obie
to ją kurwa przywiąż do krzesła, zostaw podajnik z wodą jak dla chomika i napewno numeru ci niewywinie

Gość kinga.nowicka
normalnie porażka na tym forum :] nie ma sensu dalej uczestniczyć w tej bezsensownej dyskusji. . .