Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość interleukina

Tabletki a skrócenie okresu

Polecane posty

Gość interleukina

Wzięłam 14 tabletek antykoncepcyjnych z nowego opakowania i zrobiłam przerwę, żeby w ostatnim momencie przesunąć sobie okres (nie mogłam wziąć dwóch opakowań na raz, bo tabletki biorę z przyczyn hormonalnych i nie mogę przeciążać organizmu). Okres pojawił mi się szóstego dnia, czyli dzisiaj. Nie spodziewałam się, że pojawi się tak szybko...może to tylko plamienie? W każdym razie moje pytanie brzmi: czy jeśli od dzisiaj znowu zacznę łykać te tabletki, to okres skończy się szybciej? Już raz zauważyłam taką zależność, nie wiem, czy to przypadek?

Witam Mam do sprzedania 2 oryginalnie zafoliowane opakowania tabletek Yasminelle firmy Bayer. Termin ważności do 08.2015 r. Wykupiłam większą ilość, po czym okazało się, że mi nie służą, dlatego odsprzedaję. Cena apteczna to 45,90 zł/szt. Moja cena to 40,00 zł/szt. + koszt przesyłki. Zainteresowane proszę o kontakt mailowy: alicja1818@wp.pl

no tak, nie możesz obciążać organizmu brakiem przerwy w przyjmowaniu tabletek za to przerywanie zażywania i kombinacje alpejskie ci nie szkodzą. ile ty masz lat 15???

Gość interleukina
Idiotko, mam cukrzycę i PCO, słucham się zaleceń lekarza co do przesuwania okresu i były DOKŁADNIE TAKIE. Jesteś lekarzem?! Lat mam 21, ale przed diagnozą w celu przesuwania okresu brałam po prostu więcej tabletek - ale wtedy najważniejszym czynnikiem była antykoncepcja. Nie mogę brać dwóch opakowań, bo z tabletkami mam połączone inne leki, które muszę brać przez pierwsze dni miesiączki i muszę koniecznie brać je znowu za miesiąc, po zrobionej przerwie. Także pani mądra, schowaj swoje ego.

okres ma wystąpić w ciągu 7 dni od odstawienia, a Ty piszesz że dostałaś 6 dnia wiec jakże sie go nie spodziewałaś? nie wiem czy jak zaczniesz znów brać to szybciej sie skonczy, prawdopodobnie nie, zapewne potrwa i tak normalnie

Gość interleukina
Okres występuje w 7 dni od odstawienia, ale przy braniu 21 tabletek, przy 14 nie jest to takie pewne. Wcześniej brałam 10 tabletek na wywołanie okresu przed badaniami - okres w ogóle nie wystąpił, także nie, nie spodziewałam się.

jak bierzesz ciurkiem cały czas po 21 tabletek i przerwa to już sie organizm przyzwyczaił, że tak jest, i nawet jak skróciłaś branie tabletek o tydzien to spadek hormonów był dla organizmu informacją jednoznaczną naprawde to było do przewidzenia

Gość interleukina
Oj, chyba jednak nie. Jak myślałam, jednodniowe plamienie, już przeszło. Dzięki, w kafeterii zawsze można liczyć na mądre i niejednostronne odpowiedzi.:)

Gość forfitttt
ja tam sie nie dziwie, takie miszmasze robisz z tabletkami ze w koncu ci sie okres calkiem zatrzyma