Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie nad tym wszyst

Któro łóżeczko wybrać?

Polecane posty

Witam, jestem przed zakupem łóżeczka dla dziecka. Waham się między dwoma: 1. http://allegro.pl/klups-safari-szuflada-stylo we-lozeczko-24h-hit-i1786704133.html takie z szufladą, wygląda na masywne. Wiadomo trzeba kupić materac, prześcieradło itd... 2. http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-gryka-po sciel-23-wz-gratisy-i1802299659.html I to ma wszystko. Ale czy jest wytrzymałe? Może są tu mamy, które mają któreś z tych i coś się wypowiedzą albo mi ktoś doradzi??

Z pierwszym dzieckiem, lata temu miałam zwykłe sosnowe łóżeczko Klupsia właśnie- później jeszcze 2 dzieci w nim spało i wszystko było ok. Niestety, kiedy szukałam łóżeczka dla drugiego dziecka, mój kuzyn odradził mi "moją sprawdzoną firmę", ponieważ pogorszyła się jakość produktów w Klupsiu. Rafał ma sklep z artykułami niemowlęcymi i najwięcej reklamacji mają właśnie na to nieszczęsne "safari". Co do drugiego- nie wiem. Teraz mamy Maję z szufladą, z Drewexu i jest ok.

1 widzialam w sklepie. Plyta oklejona okleiną jak stare meble kuchenne. Jeszcze nic "nie widziało" a juz poobijane z każdej możliwej strony 2 mialam osobiscie przy mani razem z takim mega zestawem posiceli itd ipt (ale od innego producenta) i mi sie rozlecialo z mania w środku. Miala ze 3 miesiace może spala sobie a ono po prostu spadlo, drewno nie bylo dobrze wysuszone i się rozeschlo wkręty wypadły. Koszmar. Ale drewniane drewnianemu nie równe bo dla kornela i teraz dla loli mam takie zwykle drewniane po mojej siostrze i jest idealne i nic sie nie rozpada wiec moze i to jest fajne. Kuzynka ma takie z drewexu http://allegro.pl/lozeczko-drewex-materac-posciel-amy-okazja-i1784983781.html rewelacja. ślicznie wygląda i widac ze wytrzyma nie jedno dziecko...

Gość sosnowe łóżeczka są
kiepskiej jakości, lepsze są z drzewa bukowego

Gość jak to dla loli??
loli?

mam to pierwsze łóżeczko safari i jestem niezadowolona. Mój błąd, że kupiłam łóżeczko na all zamiast w sklepie stacjonarnym bo nie obejrzalam go na zywo. Samo łóźeczko w sumie nie jest złe ale ta szuflada to jakaś tragedia :O przykrywa ją cieniutka deseczka, że jak nic nie ma w srodku to po srodku szuflady ta przykrywka zapada się do środka :O Także nie polecam, lepsze są szuflady które mają prowadnice zamontowane na łóżeczku a nie takie coś na kółkach.... Samo łóżeczko jest całkiem ładne ale bez szuflady.

Gość kaskadaaa
a może turystyczne?? Będziesz miał pewność że dziecko z niego nie wypadnie i będzie mogło samodzielnie do niego wchodzić i z niego wychodzić.

Turystycznego nie chce. To chyba po Waszych kometarzach zrezygnuję z tych łóżek co linki wkleiłam i albo wybiorę się do sklepu, zeby coś zobaczyć na żywo albo po prostu przez neta ale droższe

Gość podupek
up

Gość ciekawy temat!!1
powiedzcie jakie lozka sa najlepsze!!!

Gość a co mi tam, mi tam, mi tam
ja sie czaje na to: http://more4kids.pl/produkt,bellamy-lozeczko-combo-z-funkcja-pokoju,76412.html?kat=462 Wiem, wiem, troche drogie ale pozniej mozna z tego zrobic duze lozko, biurko, komodke i polke chyba. Sama juz nie wiem co wybrac

Gość a co mi tam, mi tam, mi tam
trzeba skopiowac i usunac spacje- nie wiem dlaczego tak sie robi :O

Gość mamamam27
kup turystyczne

Gość ciekawy temat!!1
a ile lat moze dziecko spac w turystycznym?

Gość jedna taka ka
Omg lozeczka sie porozlatywaly? :O Moje dziecko spalo w lozeczku, w ktorym spalam ja, a przede mna jeszcze dwie moje kuzynki, po mnie inni kuzyni - zwykle, drewniane ze szczebelkami, pomalowane tylko. Teraz rozkrecone stoi na strychu, bo zal mi wyrzucic.

Gość mamamam27
do 15 kg a niektóre i więcej mają - są kolorowe, funkcjonalne, mobilne i bezpieczne zwłaszcza przy ruchliwych dzieciach bijących w szczebelki

ja mam Safari i jak dla mnie jest super:) Nic sie z nim nie dzieje, było juz 3 razy rozkrecane i skrecane bo przeprowadzki, potem remont i wszystko jest super, także nie wiem czemu dziewczyny na nie narzekaja, dla mnie ok, tylko ja nie mam szuflady.

milkaa88 >> No właśnie same łóżeczko jest fajne tylko ta szuflada strasznie badziewiasta. Ja ją chyba zlikwiduje bo mnie wnerwia.

Gość mamusiabliźniaków
Polecam łóżeczka o nieco większym wymiarze... np. 140x70, przy okazji takie łóżeczka możesz od razu po ukończeniu np. 1,5, 2 lat dziecka przerobić bez kłopotu na zwykłe łóżko dziecięce. Polecam też kolory jasne, naturalne drewno, te ciemne są często bardzo szybko poobijane i poobgryzane, wyglądają paskudnie. Drewno przeważnie sosnowe, stosowane jest w prawie wszystkich modelach. To jest jak wiadomo drewno miękkie... więc będą ślady obić i gryzienia, jednak na jasnych nie rzuca się tak to w oczy.

Gość mamusiabliźniaków
Odnośnie firm, ja ufam Drewex-owi i Vox.