Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milvaa1

Szukam domu dla kotki!!!

Polecane posty

Szukam kogoś z Poznania lub okolic, kto chciałby przygarnąć roczną kotkę. Jest słodka, bardzo lubi się przytulać. Nie mogę jej zatrzymać, bo mam już jednego kota, z którym nie bardzo się dogadują. Kotka jest zaszczepiona i wysterylizowana, ma książeczkę zdrowia.

Naprawdę nie ma nikogo, kto chciałby przygarnąć kotka? Już od dwóch miesięcy poszukuję takiej osoby i nic :(

Gość anna_z_dopy
kotka do wora, wór do jeziora :D🖐️

Próbowałam już na innych forach, bardziej wyspecjalizowanych :( na allegro też. Myślałam już nawet o schronisku, ale po pierwsze tam nie mają miejsc i biorą tylko koty "z ulicy", a po drugie wiadomo jaki los takiego kota w schronisku...

Gość fj huewf
rozwieś jeszcze ogłoszenia

Dzięki za rady :) Jeszcze spróbuję, ale powoli przestaje już wierzyć, że kotka znajdzie dom. Może jeszcze ktoś się wypowie? Może ktoś miał podobny problem?

Kotów jest dużo. W każdej gazecie do oddania całe "rodziny". Będzie ciężko. Może wystaw za pieniądze.. To może teoretycznie zachęcić. Zrób ładne zdjęcia itd. Na pewno jakaś rodzina z miasta się skusi ;)

Gość weroninini
Piła się liczy ? myślisz że dogada się z kotem? 5 lat, wykastrowany, spokojny chodź lubi czasem poszaleć, nie miał kontaktu z innymi kotami czy kotkami ale bardzo lubi psy i nie atakuje

Gość weroninini
miastem 100 km od poznania na północ :D

No tak, jasne :) :P Myślę, że z dogadaniem nie powinno być problemu, jeśli Twoj kot nie jest konfliktowy. Z naszym drugim kotem mają spięcia, ale to pewnie kwestia małej przestrzeni, gdyż mieszkamy w niewielkiej kawalerce i koty często wchodzą sobie w drogę. Kotka nie jest konfliktowa ani agresywna, jest raczej typowym pieszczochem, ktory domaga sie glaskania i przytulania. Jesli jesteś zainteresowana, to mogę wysłać Ci na maila zdjęcia kotki i możemy konkretniej porozmawiać :)

Acha, no i oczywiscie Piła może być. Myślę, że nie jest to aż tak daleko, żeby były problemy z transportem.

Gość Must be the music
Nie oddawaj do schroniska. Daj ogłoszenia do gazety, na allegro, na forum miau.pl. Ktoś się zainteresuje.

Tak właśnie robię :) Od dwóch miesięcy. Schronisko to była myśl w przypływie desperacji. Wątpie czy byłabym w stanie to zrobić. Chcę, żeby kotka miała dobry i kochający dom.

Gość kocia mama*
Sama bym wzięła. Rozglądam się właśnie za roczniakiem, do dwóch lat max, ale jak na złość obecnie nie mam warunków na przyjęcie kota :(

kocia mamo: naprawdę wielka szkoda, ale zaczynam wierzyć, że są jeszcze ludzie, którzy są skłonni beziteresownie zaadoptować kotka :)

Gość kocia mama*
milvaa1 - uwierz mi, że są. Jest masa takich ludzi, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać. Polecam miau.pl - -> mnóstwo życzliwych, setka pomocnych i to bezinteresownie. Sama tam pomagam kociakom :)

tam też dałam ogłoszenie, tylko, że tam jest taki problem, że wszyscy mają już koty, jak mi ktoś napisał, są "zakoceni po uszy" i ciężko znaleźć kogoś, kto może sobie pozwolić na kolejnego kociaka

Gość kocia mama*
To fakt. Tam każdy ma po kilka kotów i niestety kolejny robi wielką różnicę. Załóż tam wątek, że szukasz domu stałego dla swojego podopiecznego, myślę że trochę cierpliwości, a znajdzie się wybraniec dla Twojego kotka. A może to nawet będę ja.

Gość kalaputka
nie wezmę kotka ale cieszy mnie ze kochacie zwierzeta jak kotki,pieski itd tak trzymac .

Gość latooo
A ja oddam w dobre rece Jack Russella 3 letniego.