Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sedomillka

ile trwał wasz 1 poród?

Polecane posty

licząc od pierwszych skurczy(indukcja,pierwsze skurcze popołudniu w dzień przyjęcia po kolejnej dawce żelu) too...4 dni :| jak zaczęłam w czwartek popołudniu to skończyłam w poniedziałek,syn urodził się 4:30.uparli się na sn,o cc nie było mowy,pomimo że ktg wykazywało już duze skurcze,to rozwarcie na 2cm pojawiło się dopiero w niedzielę rano.

Gość kjsdshdshffdsfdffd
13 godzin w tym 1,5 h partych

autorko a to czy pójdzie szybko czy nie to chyba nie ma reguły.3 moje koleżanki,pierworódki urodziły w max 3 godziny więc ja byłam święcie przekonana, że jak pogonią mi żelem,przebiciem pęcherza to wyrobię się do 12 godzin i bardzo się rozczarowałam.Pęcherza nie przebili,bo nie było rozwarcia od czwartku do niedzieli..

Gość babsztyl z synem
Mój tylko 4 godziny

Gość zupa ogorkowa z ryzem
Odeszly mi wody o 14.30, zero boli, najpierw mi dali lekki srodek homeopatyczny, zaskoczylo, ale w nocy przestalo dzialac i bole wygasly. Rano o 9 dostalam oksytocyne, po pol godzinie bolalo juz fest, o 10.30 dali mi znieczulenie zewnatrzoponowe, bo nie postepowalo rozwarcie z powodu spiecia, a jeszcze trzeba bylo podkrecic kroplowke. O 12 bylo juz pelne rozwarcie, mala urodzila sie o 13.45, ale musze powiedziec, ze faza parcia, ktora trwala jakies poltorej godziny, wydawala mi sie duzo krotsza, myslalam, ze to 10, gora 15 minut.