Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noga z komputerów

Problem z obrazem

Polecane posty

Gość noga z komputerów

Kompletnie nie orientuję się w "takich" sprawach, dlatego jestem zmuszona zaczerpnąć porady na forum i mam nadzieję, że któryś z panów poświęci chwilkę by mi pomóc . No więc.. 2 dni temu w moim domu zawitał nowy komputer. Z całym dodatkowym sprzętem. Kiedy po raz pierwszy włączyłam na nim Internet, rzuciło mi się w oczy, że po monitorze "skaczą" ukośne paski. Zupełnie się w tym nie orientuję, więc byłabym skłonna nawet uwierzyć, że to normalne, ale nauczona doświadczeniem z posiadania poprzedniego komputera, śmiem sądzić, że te "skaczące" paski są jakimś odstępstwem od normy. Na jasnym tle nawet tego za bardzo nie widać, ale na ciemniejszym już tak - co nie jest zbyt komfortowe, ponieważ dekoncentruje i przeszkadza w czytaniu. Monitor (LG Flatron W2246) jest nowiuteńki, tak jak i sam komputer. Czy to możliwe, żeby było coś namieszane w ustawieniach i mogłabym to jakoś sama skorygować, czy podpada to już pod wadę techniczną?

Gość spróbuj:
przywróć ustawienia fabryczne, znajdziesz je w menu, w przyciskach na monitorze

Gość spróbuj:
aha: jestem kobietą :P kobietą informatykiem, co prawda od oprogramowania, nie od sprzętu, ale może zadziała :)

Gość tdreuyte
Zrób zrzut ekranu, w momencie gdy będzie widać te paski bo coś mi się wydaje, że to jednak nie wina monitora. :D

Gość noga z komputerów
No dobrze.. Przepraszam wszystkie panie :). W czasie kombinowania z przyciskami przy monitorze nie rzuciły mi się w oczy żadne słowa klucze typu: "ustawienia początkowe/fabryczne". Ja tutaj nic nie ustawiałam. Dostałam nowiuteńki (?) komputer i tak już się działo od razu. Ciężko będzie to wyłapać na zrzutach. Paski są tak jakby na ukos i tak sobie migają z dużą częstotliwością. Możliwe, że ma to coś wspólnego z jakimiś dziwnymi stukami (kolejna rzecz, która mnie zaniepokoiła) dobiegającymi z "centrali"? Błagam, tylko nie mówcie, że ma to coś wspólnego z kartą graficzną, bo wtedy to ja już całkiem nie będę w stanie się połapać...

Gość noga z komputerów
? :(

Gość noga z komputerów
Naprawdę nikt mi nie pomoże? :(