Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Surface8273645

Schudnę jedząc w ten sposób?

Polecane posty

Gość Surface8273645

Przytyłam 15 kg w 4 miesiące! Poleć znajomym Mam 158 cm wzrostu i ważę 63 kg (wcześniej ważyłam 47). Myślę, że to przez to, że w kwietniu byłam w szpitalu i faszerowali mnie sterydami. Teraz jestem w Anglii, pracuję jako Au Pair (sprzątanie, gotowanie) i tutaj odżywiam się w niżej podany sposób. Do tego codziennie chodzę na godzinne spacery z psami i 3 razy w tygodniu ćwiczę 6 Weidera 1 serię po 6 powtórzeń. Powiedzcie mi proszę, czy mam szansę schudnąć? :( Śniadanie: garść otrębowych płatków +łyżka jogurtu naturalnego Light +1/3 brzoskwini Do tego 100 ml soku z pomarańczy i kawa z odrobiną mleka +słodzik Lunch: garść sałaty +pół puszki tuńczyka w sosie własnym +kukurydza +żółty ser - łyżeczka majonezu albo: garść sałaty +kukurydza +pomidor +żółty ser +seler +pół jajka i łyżeczka oliwy z oliwek z odrobiną soli Itp. Podwieczorek: Mrożona herbata z cytryną i słodzikiem +2 ciasteczka Kolacja: pieczona pierś z kurczaka +pieczone ziemniaki z łyżką oliwy z oliwek +1 ząbek czosnku +odrobina soli albo: grillowany stek +smażona cukinia +odrobina soli albo: 2 mielone +gotowany zielony groszek +odrobina soli

moim zdaniem powinnaś jeść normalnie, ale z umiarem często i małe porcje do tego np. z psem biegaj i schudniesz nie musisz się katować otrębami itd wiem po sobie, schudłam do 53 jedząc często ale mniej

Gość Surface8273645
Jeśli chodzi o te otręby, to są na prawdę smaczne płatki, do tego jeszcze owoce... mniam :) Martwi mnie jedynie ta łyżeczka majonezu do sałatek, ale kurcze, uwielbiam sałatki z majonezem :P No i te 2 ciastka... Próbowałam diety Dukana, ale niestety nie potrafię sobie odmówić owoców i warzyw.

coś Ty Dukan niszczy zdrowie!! nie pakuj się w żadne "cud" diety po prostu jedz rozsądnie, dużo ruchu nie jedz np. przetwarzanych rzeczy, tylko przygotowywuj sama zrezygnuj ze słodzenia, napojów gazowanych słodzonych jedz częściej ale mniejsze porcje - i będzie ok :)

ja jem tak... na śniadanie jakieś musli z mlekiem, albo kasza manna, zalezy na co mam smaka około 12 zawsze jakaś zupka, ewentualnie kanapka do tego, bułka koło 15 coś słodkiego, kawa słodka z mlekiem, plus jakaś przekąska około 18 obiado kolacja - tu sobie nie żałuje, mięcho z sosem, pizza, makarony, ziemniaczki -co akurat przygotuję a okolo 21 jeszcze coś małego, kanapka, kilka koreczków, troche camembertu czy coś innego i ważę 53 a ważyłam 58

Gość dvfdsfsdf
ja kupilam sobie reduxil i teraz jestem na diecie.

uwierz, te diety wykańczają organizm po prostu jedz z umiarem, jak lubisz warzywa i owoce to świetnie podobno jak się do każdego posiłku zje jakieś warzywo, np. liść sałaty, albo jakiś owoc po obiedzie zaraz to lepiej się to spala :)

Gość Surface8273645
05, nieźle :D Jesz to, na co masz ochotę i chudniesz :) Musisz mieć bardzo dobrą przemianę materii. Ile czasu zajęło Ci schudnięcie?

Broń boże owoce po posiłku. Sa trawione na koncu a do czasu strawienia gnija! Warzywa za to jak najbardziej. Do mies jedz warzywa. Dieta diukana to porażka i tyle.

oj sporo, jakieś 5 miesięcy ja po prostu odstawiłam cukier- nie słodziłam herbaty (pijąc np. 10 herbat dziennie z 2 łyżeczkami cukru - miałam dodatkowe 800kcal...) przestałam podjadać wędzone warkoczyki serowe (od których byłam chyba uzależniona :P ) no i mniej chemii, ciastek ze sklepu (jak mam ochote na słodkie, to robię sama ciasto, deser jakiś) chipsów - bo to jest najgorsze świństwo i najgorzej wpływa na sylwetkę poza tym jadłam np. 2 razy dziennie mega wielkie posiłki - teraz jem kilka mniejszych i lepiej się spala

aha wolałam czekać 5 miesięcy, stopniowo zrzucić pare kg niż katować się "cud dietą" która wyniszczy mój organizm ps. mam cel, że od poniedziałku zaczynam chodzić na siłownię regularnie, by poprawić ciut jędrność dupki i nóg :)

Gość dvfdsfsdf
"Broń boże owoce po posiłku. Sa trawione na koncu a do czasu strawienia gnija! " co za ciemnogród hahahahhahahah :D:D:D na kazdym etapie trawienie nastepuje, bo nawet w slinie masz enzymy, wiec to co napisles to jakas kosmiczna bzdura hahahhahahahhahahahhah :D:D:D::DD

To sie doucz. Po obfitym obiedzie np schabowy itd trawisz to a na koncu cukry proste ktore czekaja w kolejce.

ja tam się nie znam, to nie kłócę pewna jestem tylko tego, że trzeba jeść mniejsze porcje i częściej

Gość dvfdsfsdf
ja pierdole :O to ty sie doucz :D przeciez pierwszy etap trawienia jest juz w jamie ustnej bo enzymy zaczynaja rozkladac. nie ma czegos takiego ze cos jest trawione ostatnie, poniewaz do kazdej rzeczy - tluszcz, węglowodany, białka - są INNE enzymy, rozumiesz? masz zero wiedzy na ten temat mój drogi, lepiej poczytaj książki i się nie kompromituj wypowiedziami na forum :D dlatego też dieta rozdzielna jest bez sensu, bo każdy enzym co innego trawi 🖐️

Gość dvfdsfsdf
zaloze sie ze naczytales sie bredni na roznych debilnych forach. zaufaj mi i siegnij po ksiazke do dietetyki, tam jest WIEDZA a nie na forach gdzie pisza niedouczeni kretyni 🖐️

No akurat dieta rozdzielna wg mnie jest ok i nie wazne czy skuteczna bo nie stosuje jej do odchudzania. Kiedys stosowałem i odciażyłem troche organizm. Latwiej mi sie trawilo. Mam problemy z układem trawiennym i dietetyk mi podpowiedział to wlasnie. Pomogło a wiec wg mnie prawdziwe jest a nie co piszą inni. Sprawdzilem na sobie i nie powtarzam bzdur.

Gość dvfdsfsdf
matko boska, nawet dietetycy powtarzaja te brednie :O dobra, wiesz co, ja nie bede dystkutowala, mysl sobie co chcesz ale prosze cie nie rozpowszechniaj tych bredni. naprawde polecam ci ksiazke do dietetyki, nie wierz szarlatanom. rozumiem, ze nie masz wyksztalcenia medycznego czy tez dietetycznego, ale zaufaj mi. moglabym ci opisac caly proces trawienia wraz z informacjami co jaki enzym robi i na jakim etapie, zebys sie przekonal jak to dziala i sam doszedl do odpowiednich wnioskow. ale to nie ma sensu, bo i tak wierzysz w glupoty ktore jakis idiota ci powiedzial. lepiej posluchaj wlasnego organizmu, to jest lepsze rozwiazanie! zreszta musze wyjsc z domu, wiec do widzenia 🖐️

Wiesz - walisz tonem z podwórka, piszesz uwierz i myślisz ze od razu bedziesz gooru ? Ja pisze czego doświadczyłem a skoro posiadasz widze lepsza to ja jakos wytłumacz a nie tylko krytykujesz. To w koncu masz wiedzę książkową czy studiujesz medycyne badz dietętykę? Jak nie masz zamiaru tlumaczyc czegos co negujesz to po co zaczynasz. Jakbys wytlumaczyla po kolei to wiele osób by skorzystało a moze bys i mi wytlumaczyla czemu cos co jest bzdura tak mi pomogło. Wpadasz robisz dym i uciekasz,szkoda twojego czasu bo pożytku z tego co piszesz jest tyle co i z tego co ja. Slowo przeciw słowu.

Gość bhamber
Ziemniaki na kolację? :I Życzę powodzenia.

Gość kasiula145z
05 w jakim czasie udało ci się schudnąć jedząc mniej a częściej