Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaprzedszkolakaaaa26778

Mamy przedszkolaków czy musicie kupić jakies książki do przedszkola?

Polecane posty

Chodzi mi o grupe średniaków 4 latki,czy musicie zakupić do przedszkola jakies ksiazki,inne przybory? Jesli tak to po ile sie zbieracie i ile tych ksiazeczek ma byc?

Pytam bo chcialabym tylko porównać jakie są wymogi przedszkoli... Ja musze zaplacic tylko za dwie ksiazki taka ogólna 60zł na cały rok oczywiscie i do angielskiego 50zł, a wszystkie przybory typu papier,kredki,i inne przybory kupuje juz przedszkole

dla 3 latków książki 45zł dla 4 latków książki 65zł dla 5 latków książki 98zł + wyprawka na kredki,farby itp. 55zł tak było w poprzednim przedszkolu w naszym przedszkolu dzieci nie będą mieć książek bo podobno się nie opłaca, za to jakieś ksera... a o wyprawce dowiemy się w poniedziałek, bo dopiero wtedy mamy rozpoczęcie roku, z poślizgiem z powodu remontu przedszkola :(

ok,jeszcze ktos sie wypowie???

Gość jaskowamamciaolesno
a ja w tym roku musze kupić ksiazki za 110zł :( zerówka 5 latki no i na te wszystkie przybory zbieramy sie po 60zł!!! koszmar! i jeszcze dowiedzialam sie ze bedzie zbiorka na ksiazke do angielskiego,ale niewiem ile :( plus ubezpieczenie 60zł ( ubezpieczamy sie wyższa kwote dlatego takie wysokie) no i co miesiac 350zł!!! jakby nie bylo trzeba nie dawalabym dziecka do przedszkola!no niestety wszystko kosztuje,dlatego wiecej dzieci nie chce!

książek nie, ale u mnie wyprawka 300zł :/ Bo Pani potrzebuje m.in. 100 tubek Vikolu! :/

Gość U mnie w przedszkolu
Przybory ok 50-70 zl zalezy z jakiej firmy kto kupi Ksiazka od angielskiego i ćwiczenia na pisanie 50 zł Książka od religii 20 zl Od listopada dojdzie 30 zl na karnety na sale gimnastyczną, basen lub lodowisko

Gość U nas jest 9.00 i chwała Bogu,
Nie. Ale pewnie dlatego, że to dopiero najmłodsza grupa.

Gość U nas jest 9.00 i chwała Bogu,
Sorry, nie doczytałam że chodzi o starsze dzieci.

Gość gość
W przedszkolu nie obowiązują żadne książki . Obowiązkiem przedszkola jest zapewnienie dziecku materiałów i pomocy dydaktycznych do pełnej realizacji programu nauczania. Rada rodziców jest dobrowolna. Taką informację otrzymała z MEN-u, bo też mam dziecko w przedszkolu od września. Przedszkole może tylko pobierać opłaty za wyżywienie i dodatkowe godziny powyżej tych podstawowych 5 godzin. Poczytaj sobie ustawę o systemie .

Gość repetytorium
Corka w gr 5latkow, komplet podręcznikow 108 zl., co semestr 50zl na materialy, 50zl ubezpieczenie. Nie zartujcie z tymi ksiazkami do angielskiego:/

Gość gość
tak, rozpiskę o ksiązkach otrzymuje się zawsze na początku roku :) moje dziecko uczy się w Aniołkowie, a kolejne pójdzie we wrześniu! :)

Gość gość
U nas, w 3latkach karty pracy 79 zł, wyprawka 70 zł które kupuje przedszkole.

Gość gość
Polecam Wam książeczki tego Wydawnictwa https://www.wydawnictwomd.pl/ W swojej ofercie mają tanie kolorowanki, książeczki edukacyjne, encyklopedie dla dzieci, wycinanki, bajki i wiele innych. Zajrzyjcie na zakładkę z kartonówkami, idealnymi dla maluchów!!! https://www.wydawnictwomd.pl/k21,ksiazeczki-kartonowe-male.html POLECAM

Gość gość
Polecam Wam książeczki tego Wydawnictwa https://www.wydawnictwomd.pl/ W swojej ofercie mają tanie kolorowanki, książeczki edukacyjne, encyklopedie dla dzieci, wycinanki, bajki i wiele innych. Zajrzyjcie na zakładkę z kartonówkami, idealnymi dla maluchów!!! https://www.wydawnictwomd.pl/k21,ksiazeczki-kartonowe-male.html POLECAM