Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ranya ze złotem

MATKA chce mnie utuczyć jak ŚWINIAKA!

Polecane posty

Gość Ranya ze złotem

Witam, mam 19 lat i mam problem z matką. Cały czas wmusza, abym jadła tłuste rzeczy... W maju ważyłam 78 kg przy 170 cm wzrostu, w wakacje przed studiami postanowiłam się odchudzić i schudłam do 67. Planuję zrzucić jeszcze 4 lub 3 kg. Jednaj moja matka codziennie robi mi awantury, że głoduję, że wpadnę w anemie, wmusza we mnie tłuste żarcie. Sama jest bardzo gruba, ma tyle wzrostu co ja i stuknie jej chyba zaraz 90 kg :/ ojciec też jest jak pasibrzuch. Gdy sama chcę ugotować sobie ryż z warzywami (lubię) wyrzuca mnie z kuchni - swojego królestwa i drze się na głos "że smarkula nie będzie mówiła jej co ma gotować". A ja po prostu nie chcę już być gruba, dokuczali mi w LO. Całe szczęście, że za 3 tyg się wyprowadzam! Co mam robić?

Gość wregew
Trzy tygodnie wytrzymasz. 🖐️

Gość Ranya ze złotem
Nie wytrzymam kurwa! :O Chyba się zabiję.

Gość Ranya ze złotem
To ostatnie to podszyw :/ Tyle, że sama się o nią martwię, już zaczyna mieć kłopoty z sercem i stawami... Gdy zaproponiwałam jej wspólne odchudzanie wyśmiała mnie.

Gość elmkox
A o jakie dania chodzi?Tzn co często na obiad chcą byś jadła?

Gość Ranya ze złotem
Tu wyżej podszywy, to moj drugi komentarz!

Gość Ranya ze złotem
Kopy ziemniaków z tłuszczem, fasolkę po bretońsku, zupy z litrem mi==śmietany chlebem do tego itd.

Gość Ranya ze złotem
Dziś np był schabowy, frytki i bigos z kiełbasą ... Zupa - rosół. Na deser upiekła jakieś ciasto...

Gość ninthonine
Ile waży Twój Tato? Też ma nadwagę? Przy jakim wzroście?

Gość Ranya ze złotem
Ludzie, czy wy musicie sie podszywać?:o ZAJmijcie się swoją dupą i swoim życiem jak macie za dużo czasu na podszywy !

Gość Ranya ze złotem
14.43 - podszyw :O

Gość Ranya ze złotem
Tato waży 105 kg przy wzroście 165 cm :(

Gość Ranya ze złotem
Tu wyżej podszyw :( 85 kg przy 175 cm

Gość Ranya ze złotem
ninthonine - mama 170 cm wzrostu i 89 kg, ojciec 175 cm wzrostu, ile kg to nie wiem ... zapewne ponad 100, ja schudłam teraz 11 kg i ważę 67, chce jeszcze tak ze 3kg zrzucić...

Gość Ranya ze złotem
Dobra, pszeniosę się na inne forum, bo widzę, że plebs nieźle się bawi na ogólnym ! Miłego podszywania się !

Gość Ranya ze złotem
14.46 - marny podszyw. Jak mogłabym nie wiedzieć ile tata waży :O Echh podszywy wasza głupota mnie poraża.

Gość elmkox
Chmmm to faktycznie dość a nawet bardzo kaloryczne jedzenie. Bardzo energetyczne. Ziemniaki-skrobia. Do tego tłuszcz jako masło dla smaku. Okrasa. Mięso. Najprawdopodobnie na głębokim oleju. Wszystko to jest zapewne bardzo dobre ale zbyt wysokoenergetyczne i nie mając do tego odpowiedniego zużycia energii prędzej czy później faktycznie się chorym i to nie tylko w związku z nadwagą. Autorko. W pełni Cię rozumiem. Twoja sytuacja to warunki w ogromnym stresie a do tego osoby bliskie Ci zupełnie chyba nie rozumieją tej sytuacji. Mam propozycje. Zaaranżuj taką sytuację że byłaś u lekarza. Albo faktycznie do niego idź np na poradę co do diety. W domu oznajmij iż lekarz na pewien czas zakazał ci spożywania tłuszczy w takich ilościach. Nie mów że Ci w ogóle nie wolno tylko na jakiś czas. Po kilku tygodniach zacznie się nastawienie być może zmieniać. Mam też prośbę i radę. Postępuj w odchudzaniu wg sprawdzonych metod sama i wg tego co radzi lekarz sama zbytnio nie forsuj organizmu głodówkami. Zastosuj więcej ruchu. Jedz różnorodnie ale po prostu w mniejszych ilościach. Na efekt nie będziesz musiała długo czekać. Pozdrawiam.

Gość Ranya ze złotem
Wracam. ?może podszywy już poszły. Czekam na odpowiedzi.

Gość Ranya ze złotem prawdziwa
Muszę pisać z tego nicka, bo podszyw szaleje - zaczernił się :O Ech, żal naprawdę. elmkox bardzo dziękuję za radę ❤️ Bardzo chciałąbym, żeby się udało, ale do nich nic nie dociera :O Ale dziękuję za zainteresowanie moją spraw ą 🌻

W sumie to dobry pomysł z tym lekarzem, może faktycznie się to sprawdzi.

Piszcie do mnie :(

Mama wlasnie zrobilam mi kanapke- wziela bochen chelab, wsadzila do srodka kostke smalca i mowi "masz". Ech chyba zjem bo z tego myslenia to az w brzuchu mi burczy