Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppppfotelikkdla niuni

wybor fotelika moze ktos doradzi.....!!!

Polecane posty

otoz moje dziecko ma ponad 9 kilo, mam obecnie fotelik maxi xosi cabrio fix i tapicerka jest straszna jakby plusz welur sama nie umiem okreslic i dziecko mi sie tak strasznie w nim poci. Chcialabym kupic fotelik w przedziale 0d 9 kg do 18 lub 20 sama nie wiem jakie sa dlatego tez prosze Was o pomoc w wyborze.... tapicerka musi byc dobrze przepuszczalna zeby mi sie znow dziecko nie upocilo podczas podrozy, oczywiscie z wszystkimi testami i certyfikatami. Chcialabym by byla mozliwosc ustawienia tak by dziecko moglo spac. Koszt do 700 zl

?

Gość też chętnie się dowiem
co polecacie, bo nie wiem co wybrać. A jeśli dziecko się poci w foteliku to z czystym sumieniem mogę polecić pokrowce bawełniane na foteliki, kupilismy taki na allegro do obecnego 0-9kg i od razu widać było że dziecko się mniej poci.

recaro ? jest nawet dla śpiących maluszków ceny wysokie ale są super fotelikami i bezpiecznymi co jest najważniejsze. Najlepiej idź do hurtowni/sklepu i pooglądaj sobie,nie wiem w jakim wieku masz dziecko ale na pewno potrzebujesz fotelik z pasami i funkcją spania,bo wnioskuje po wadze że dziecko nawet roku nie ma. recaro są fajnymi i dużymi fotelikami,moj 16kg synek ma w nim jeszcze duzo miejsca,jest doskonale chroniony po bokach.

my mamy maxi cosi mobi w kolorze fast forward i jakims innym (nie pamietam) i sa super wygodne i dzieci sie w nich nie poca (a w tych mniejszych maxi cosi tez sie pocily strasznie)

Gość mama ze szczecina
corka ma maxi cosi tobi i jest super. Nie poci sie w nim i spi jej sie dobrze. Poza tym ma wszystkie wymagane atesty.

Gość jhfd
my wybralismy fotelik 9-18 motowany tylem do kierunku jazdy (dzieci do 3 roku zycia powinny byc tak przewozone) . Maly jest wybór na rynku polskim, ale my znalezlismy taki.

my mamy romer king plus. Sprawdza się super. polecam stronkę www.foteliki.info, są tam NIEZALEŻNE testy konsumenckie fotelików, jeżeli jakiegos nie ma na liście tzn że nie bral udzialu w testach a to już o czymś świadczy. Wszystkie foteliki przechodzą testy ale nie każda firma zgadza się na udział właśnie w tych niezależnych. Poczytaj tam jest masa przydatnych informacji

NAJLEPSYZ JAKI MOGE POLECIC Fotelik ESPIRO OPTIMA PRO 2011!!!!!! Wspaniały i bardyo tani jak ya traka jakosc i serio dyiecko sie w nim nie poci!!!! Pocyztaj opinie naprawde warto!!!

Gość gość
Najlepszą marką w branży jest Recaro. Od nich masz różne foteliki, w różnej cenie. Sensownych przykładów jest sporo, patrzcie - https://askot.pl/produkt/monza-nova-2-seatfix-recaro-fotelik-samochodowy/ Tutaj zależy od budżetu. I jeśli zainwestujecie w taki fotelik, to macie rozwiązanie, które będzie odpowiednie do końca do kiedy dziecko będzie korzystać z fotelika. My też tak szukaliśmy, żebyśmy nie musieli szukać kolejnego.

Gość gość
No to zdecydowanie polecam Ci ten Chicco https://www.al.to/p/330376-fotelik-9-18-kg-chicco-oasys-1-evo-isofix-elegance.html bo po pierwsze jest w przedziale wagowym 9-18kg, mieści się w ramie cenowej, posiada system montażu ISOFIX, można zamontować również w tradycyjny sposób. Posiada wzmocnienie boczne chroniąc głowę, kark i kręgosłup. Posiada regulowany zagłówek i oparcie. A co najważniejsze tapicerka wykonana została z oddychających tkanin, natomiast struktura fotela stale odprowadza ciepło z obszaru siedziska do tyłu. Wywietrzniki u góry i po bokach zapewniają obieg powietrza tak wiec nie trzeba się martwić o otarcia, podrażnienia czy przegrzanie dzieciaczka w foteliku :)

Gość gość
Masz podział na kategorie wagowe, popatrz - https://www.empik.com/dziecko/foteliki-samochodowe/9-18-kg Ale równie dobrze możesz kupić fotelik do 36 kg, który wystarczy na wiele lat. I tutaj kwestia taka, jaki macie budżet, na jakie rozwiązanie dokładnie możecie sobie pozwolić. Najważniejsze powinny być jakoś i bezpieczeństwo - nic ponadto.