Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Babeczkka

Imię Beata czy Basia czy Zosia ??????

Polecane posty

Gość hr.TROLLvon teni-SUWKA
beata z albatrosa,beata tyszkiewicz,beata kozidrak ,beate uhse zdecydowanie beata

Barbara, a jak będzie drugie dziecko to dasz mu Bogumił! -Bogumił, Bogumił! Hehehe

Gość hr.TROLLvon teni-SUWKA
bogumił i barbara = mały penis i wielka szpara

Gość =muu
zosia, reszta brzydkie

Gość Babeczkka
Słuchajcie. Nie wszystkim muszą się podobać wymienione przeze mnie imiona ale te nie miłe komentarze zostawcie dla siebie :(

Gość o kastralnym nie wspominając
ja mam na imię Basia (nie, nie jestem owieczką ;P) . W moim wieku , teraz jestem w ok. 30-tki- miałam kilka Baś w klasie i wśród rówieśników - teraz nie spotkałam się z tym imieniem wśród dzieciaków oj już dawno. Gdy byłam nastolatką, uważałam, że wszystkie Barbary są grube i brzydkie - te z TV ;) I że pewnikiem taki los czeka i mnie. Imienia swego długo nie lubiłam, szczególnie, że ludzie dowcipnie lubią sobie je wymawiać bara-bara ... Na chwilę obecną akceptuję swoje imię - szczególnie, jak ktoś mile męskim głosem mówi do mnie: Basiu ... To tak super brzmi ;)

Gość basiekkkkk
oczywiście, że Barbara! Wiem, co mówisz, uwielbiam kiedy facet mówi do mnie Basiu, przypuszczam, że oni o tym wiedzą i perfidnie to wykorzystują,kiedy chcą się podlizać :D

hmm sama nie wiem.. Zosia - strasznie popularna ostatnio, poza tym jakoś nie pasuje mi to imię dla nastolatki, ale chyba sie przyzwyczajam powoli i ostatnio zaczyna mi się coraz bardziej podobać Beata - może się okazać nieco "ciotkowate" w pokoleniu niżej, ale ogólnie ok Basia - ładne i to ją wybrałabym, każda Basia którą znam coś w sobie ma.. wśród małych dzieci nie jest takie częste co też jest plusem

Gość tez jestem za
Basią

Gość jaaaaaa123456789
Zdecydownie Basia:)

Gość Leijjb
Wybierz imię Basia :)

Tez jestem za Barbara! co prawda mieszkam za granica, ale wszyscyy sa zachwyceni Corki imienie! a wolam do niej Barbaros! ha ha...ale to tak!!! z milosci, a Corka, dzis nastolatka jest bardzo dumna ze nie spotkala w calej szkiole takiego imienia....I ze wlasnie tak ja nazwalam! Imienaprawde rzadkie w rtych czasach i piekne...a ze wsia, kojarzy sie Wiesniaka...czy nie?

Gość gość
Ja mam na imię Basia i jestem z tego zadowolona - jest to imię zakorzenione w naszej kulturze, więc nie wywołuje u nikogo zaskoczenia, a jednocześnie nie jest w moim pokoleniu (mam 20 lat) nadmiernie popularne, nigdy nie sprawiało problemów typu: 4 Basie w klasie lub w grupie na studiach i nie wiadomo, o którą chodzi. Nie było też raczej postrzegane jako staroświeckie, w liceum w całej szkole jednak kilka nas było. Basia to dobry wybór, bo to imię troche w stylu Małgosi czy Kasi, nigdy nie jest na szczycie rankingów popularności (dla mne to atut), ale też w każdym pokoleniu występuje. No i miło pomyśleć o tym, jakie się miało ciekawe imienniczki (prawdziwe i fikcyjne) - Radziwiłłównę, Krafftównę, Basię z hymnu... Nawet Pola Negri była w rzeczywistości Basią. No i Barbra jest dobrym materiałem do tworzenia zdrobnień- jako dziecko byłam Basieńką, Barbarką, Basiulą, czasem Barbie .

Gość pomaluje na czerwono
Zosia najlepsze ;)