Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmama2,5 latki

Jakie piosenki znaja wasze 2,5 latki ?

Polecane posty

Gość mmama2,5 latki

podawjacie jak macie jakies pomysł.Czy takie dziecko nie jest za małe?

Gość sdfrtghyujkio
Moja piosenek nie zna tzn. nuci sobie np. kaczuszki czy idziemy na jagody ale słowa miesza, dodaje swoje itd ;) Ale pięknie wyrecytuje 2 wierszyki "mamo mamo coś Ci dam, poszła Ola do przedszkola, wpadła gruszka do fartuszka" :)

moja ma 2 lata i niecale 3 miesiace. Zna (ze wsyztskimi slowami )' twinckle, twinckle little star', 'ring around the rosie', z podknieciami spiewa alfabet po angielsku i jakas tam o zlych chlopcach co meczyli kota (nie znam tytulu tez po angielsku). W innych zna troche slow a reszte iprowizuje:-)

Gość moj synek ma 2 lata i
prawie miesiac i zna: "Poszly w pole kurki 3", "Jedzie pociag z daleka", "Jada jada dzieci droga", "Na Wojtusia z popielnika", "Panie Janie", refren "Ogorek, ogorek zielony ma garniturek" i refren "Witaminki", czesciowo "Na marchewki urodziny" i chyba tyle. Jest dwujezyczny, po holendersku zna tych piosenek jeszcze wiecej (chodzi do zlobko-przedszkola, polskich ucze ga sama, bo tylko ja z nim po polsku rozmawiam), ale on w ogole ma niesamowita latwosc w zapamietywaniu slow, zdan i piosenek i generalnie ma rewelacyjna pamiec.

Moja 2 i pół letnia siostra zna całego Pana Tadeusza. Myli się się czasami przy XII księdze. Babcia uczy ją Biblii w języku hebrajskim i aramejskim. Wczoraj wieczorem podśpiewywała sobie Ave Marija po łacinie. Ogólnie ma niesamowitą pamięć.

Gość Stokrotkaaaaaa Kazika
mój zna wszystkie ballady Kat-a, Metalica, śpiewa też i lubi Behemoth-a, i ma wszystkie plakaty nad łóżeczkiem Nergala :D teraz mu puszczam Marilyn Manson- zna tylko kilka piosenek, ale już niedlugo będzie go nucił :D muszę mu jeszce kupić kubek niekapek z Marilyn Manson i będzie przeszczęśliwy :D

Wiedzialam, ze zaraz beda takie komentarze jak kolezanki wyzej. Dlaczego niektorym ludziom trudno uwierzyc, ze niektore dzieci naprawde maja swietna pamiec i ladnie mowia w wieku 2 lat? Moj syn np. nie sika jeszcze na nocnik, wiec lata dzien i noc z pielucha, ale pamiec ma naprawde rewelacyjna. Czy to takie dziwne?

a skąd koleżance to przyszło do głowy, a broń Boże prznajświętsza panienko! a czy to tak trudno uwierzyć że mój umie posienki Nergala??? dziwne a jednak!

Gość no bo tutaj tak jest
nie wiesz? Obojetnie co napiszesz i tak znajdzie sie jakas ironiczna pinda. Takie forum :o Ja ci wierze, bo corka mojego kuzyna tez w wieku dwoch lat znala mnostwo piosenek i wierszykow. Jej mama wrocila do pracy od razu po macierzynski, wiec mala chodzila do zlobka, skad przynosila piosenki w wieku 2 lat do domu. I nigdy bym nie uwierzyla, gdybym sama tego nie slyszala. Byla niesamowita i wszyscy sie dziwili, ze taka mala, a tak ladnie spiewa. Teraz ma 4 lata i sprzedala by pol przedszkola. Zna takie slownictwo, ktorego polowa kafeteryjnych matek nie zna ;) i nie wiadomo skad, bo nikt jej na sile niczego nie uczy. Po prostu strasznie szybko chwyta i zapamietuje.

Gość mama 2,5 letniej
moja zna mnóstwo - i tu się nie chwalę - więc nie wiem czy jest sens wypisywać, no np. kaczka dziwaczka, krasnoludki, jagodki, słoneczko nasze, jestem sobie ogrodniczka, sto lat, jestem gabrysia - ogolnie uwielboa fasolki:) Wiersze tez zna , z mądrego malucha te wyliczanki tez :)

Gość mama 2,5 letniej
tak to zalezy od pamięci - moja wiele pamięta z bajek - ostatnio na spacerze mowie, ale gorąco a ona - nie spodziewalam sie, ze bedzie tak cieplo:)

No wlasnie, zauwazylam, ze tu nigdy nie mozna pisac nic pozytywnego o wlasnym dziecku, bo cie wezma za wariatke albo chwalipiete czy bajkopisarke...:o Mam 2,5 letniej, widzisz, to twoja mala tez bardzo duzo piosenek zna. Ja ucze mojego malego tylko tych, ktore sama znam, a nie jest niestety ich duzo. Wiele zapomnialam :) Wlasnie siedze i szukam CD z Fasolkami, ale narazie bez powodzenia...

nikt niczego wam nie zazdrości, tylko niektórzy maja niesamowite poczucie humoru, zarówno w domu jak i na kafe, ot cała tajemnica ;) a że lubię czasem tu zajrzeć i się uśmiechnąć, to też czynię ;) i niktomu przecież nie urągam ;) a śmiech to zdrowie, i każdy przedszkolak ci to powie :D

Gość no bo tutaj tak jest
Widocznie Stokrotka wlasnie im zazdroscisz, bo jako jednyna uzylas tego slowa na tym topkiu :o Nikt inny do tej pory nie napisal kompletnie NIC o zazdrozczeniu...A to o czyms swiadczy :o

nie zazdroszczę, uwierz i nie doszukuj się drugiego dna, co więcej, jak mogę coś polecić koleżance która szuka Fasolek, to ściągnij sobie z neta też piosenki z Akademii Pana Kleksa, bo mają rewelacyjne piosenki, które śpiewamy sobie w domu, baaa ja sama uwielbiam te piosenki ;)