Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leniwa zuza

jak to jest pracować 10 godzin dziennie?

Polecane posty

Gość leniwa zuza

Moi znajomi twierdza,ze tyle najczesniej haruja w tych korporacjach.. ja nie wyobrazam sobie..chyba bym padla..Przeciez jestem totalnie wykonczona jak wracam po ciezkim dniu na uczelni,a to nie jest nigdy wiecej niz 8 godzin...i to nie jest przeciez totalnie skupienie non stop,jak to w pracy. jak Wy dajecie rade?idzie przywyknac?

Gość ersded
Pamietaj, ze w pracy nie jest tak, ze przez 8 godzin bez przerwy umyslowo pracujesz. Gdyby tak bylo, to kafeteria przestalaby istniec albo siedzieliby na niej tylko bezrobotni:D U mnie w pracy laski ciagle kawkuja, jedza, plotkuja i udaja, ze pracuja...

Gość eeweweeeweweee
praca fizyczna nie wykańcza tak jak psychiczna,czasem nawet stymuluje i orzeźwia

Gość ja pracowalem fizycznie
w kamieniarstwie po 10-14 godz dziennie, to w czwartek i piątek już na nogach nie szlo ustać.

Gość !!!!!!!!!!111
Ja w cegielni od 6 rano do 7 wieczorem. Ale łapy mam takie, że mógłbym z pieca gorące węgle wyjmować. Oczywiście dotyk tych rąk działa oszałamiająco na kobiety:classic_cool:

Gość !!!!!!!!!!111
zapomniałem dodać, że jestem najmłodszy i najdrobniejszy w całym zakładzie kamieniarskim dlatego zawsze po robocie zaspokajam pozostałych roboli oralnie i analnie :o

Gość ja robie 12 h
ja pracuje po 12 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu i jest to meczace, ale jak dostaje wyplate, to nie pamietam juz o tym, ze sie meczylam w pracy, tylko mysle o tym, ze spokojnie moge sobie pozwolic na spelnianie swoich zachcianek, wyjazd na egzotyczne wakacje czy spedzanie wolnego czasu w dokladnie taki sposob w jaki lubie. Gdybym pracowala 6,7 czy 8 godzin dziennie, to co prawda wracalabym po pracy do domu troche mniej zmeczona, ale odpoczywac nie byloby za co, albo trzeba by sie bylo zadowalac polsrodkami......

Gość fiku
Się robi i po 12. Człowiek może wytrzymać więcej niż mu się wydaje. Pod warunkiem, że się ze sobą nie pieści. Nienawidzę ludzi marudzących po 6/8 godzinach roboty w biurze jacy to oni są wykończeni. Wszystko jest do zrobienia. Jak człowiekowi zależy i pieniądze są na życie potrzebne to i 17 godzin wytrzyma.

Gość fiku
Praca fizyczna i umysłowa. Własnie! W biurze można sobie połazić, pogadać, posiedzieć. Pokafeteriować. Co innego jak zasuwasz non stop te 10 godzin i masz tylko 15 minut przerwy. Ledwo kanapke zdążysz zjeśc i siku zrobić. Nie mówcie mi ludzie o swojej wykańczającej pracy umysłowej i nie denerwujcie mnie. I nie czujcie się lepsi. Praca fizyczna też wymaga myślenia. W dodatku szybkiego i strategicznego. Powiedziała kasjerka. Pracownik fizyczno-umysłowo-psychologiczny. (No bo weź się jeszcze z tymi klientami użeraj)

Gość purpura_to_moj_płaszcz
12 godz. 5 razy w tygodniu...to faktycznie masz dużo wolnego czasu, nie ma co...:)

Gość pooomoooocy!
właśnie robią nam droge ,znaczy układają kostkę , mają - powtarzam:)-mają pracować od 7 do 15 , ale tak: od 7 do 9 to jest tak zwany rekonesans w te i wete ulicy i relacjonowanie wieczoru dzień wcześniej jak to było super i wogóle gdzie który był , co widział i jaką se w końcu laskę wyrwał:D ( oczywiście co drugie słowo na "k" głośno coby cała okolica słyszała ,że oni to nie jacyś zwykli robole ino światowcy i nawet zagramanicą na wakacyjach byli ) dora ..., od 9 do 10.30 praca:) bo zaś śniadanko i hektolitry napojów energetyzujących w puszkach i tudzięż innych wód gazowanych bądź nie(wala sie to później po całym "placu budowy" i okolicznych prywatnych trawnikach(znaczy puste opakowania)) dobra dalej:D od 11.30 do 13 praca:D papieros , konwersacje,a może drugie śniadanko , polegiwanie na trawce od 14 do 15 praca:D tacy to pożyją:D:D:D

Gość gość qqqqqq
Do LENIWA ZUZA : ja pracuje na STACJI ORLEN po 13 godzin dziennie a teraz na wakacja w weekendy i czasami w tygodniu po 15 godzin dziennie. Na zmianie jest dwie osoby, czasami stoimy tam te 13 czy 15 godzin bez zadnej przerwy i bez jedzenia !!!!! A pracodawca ma jeszcze do nas pretensje. Tak w tych czasach sie obraca pracownikami maja nas za smieci i tyle.... 10 godzin pracy w trybie siedzacym da sie jeszcze przezyc :)

Gość gość2529
Zapraszam wszystkich zmęczonych pracą biurową, wielce narzekających do branży automotive - ale na produkcję. System równoważny na dwie 12 godzinne zmiany. Ponoć praca fizyczna odmóżdża, ale u nas na to mają lek samodzielne ustawianie maszyn, przezbrajanie i jeszcze robota papierkowa (karty startowe, instrukcje kontroli, system zapobiegania błędom, karty części i masa innych )do tego 12 godzinny fitness gratis, kiedy pracujesz na 4 maszynach i musisz wyrobić normę.(ustaloną przez tych co siedzą na tyłkach w biurach)

Gość gość
Jak bym mial pracowac wiecej niz 8 godzin dziennie to bym p******il to wszystko. Bez kitu ile moza w robocie siedziec. 8 godz to jest zdecydowanie za duzo.

Gość gość
gangi chcą mieć tanich niewolników ,weź kredyt i jeszcze dopłacaj do ich szczęścia ,jak jeszcze piszecie ze człwoeik dużo wytrzyma,tak grzecznie i bez buntu tzn ze wyhodowali pokornych uległych roboli

Gość gość
Ja pracuję 12 godzin dziennie 13 razy w miesiącu, jest ok.

Gość gość
Ja wale Czy wy macie ogólnie poczucie honoru i zdrowych proporcji? Możecie jeszcze spojrzeć sobie w lustro, że jesteście w stanie wyrabiać godzinowe normy stachanowca-przodownika z gułagu w jakby nie było - dobrowolnie - w czyjeś firmie? Jeszcze, żeby praca oznaczała intratne zyski w firmie, której jesteście właścicielami a tak uzyskujecie jakieś marne grosze za wyzysk i psujecie rynek pracy udowadniając, że da się pracować jak przysłowiowy biały murzyn za miskę ryżu. Jeszcze żeby większość komentarzy pisali Ukraińcy, ale to polskie robo-chłopy wiodą prym. Ludzie szanujcie się

Gość gość
Pracowałam w korporacji przez wiele lat. Raczej wyboru nie ma - zaangażowanie, świadomość , że robię coś znaczącego, że musimy być lepsi od konkurencji, że pniemy się nieustannie w górę, że więcej , lepiej , skuteczniej. Po 10 godzin, świątki, piątki - bo przecież walczymy o siebie , swoje miejsca pracy,wyniki, jakość dla Klientów. Jesli jesteś dobry - chą wycisnąć jeszcze więcej - jeśli blokujesz się to maraton kończy się niczym - oczywiście dla Ciebie.

Gość gość
Ja obecnie pracuję w magazynie Kolportera i od 8 do 12 godzin przesuwam gazety pod skanerem. Wymaga to szybkości i czasem trochę siły. Na szczęście worki z gazetami wysypują chłopaki. I tak jest ciężko, niby mogę siedzieć, ale niewygodnie się pracuje, więc najczęściej stoję. Praca na 6 a że dojeżdżam godzinę to ok. 4 muszę wstać. Pójść wcześnie spać? Szkoda mi czasu. Najwięcej co dostałam do 1900 zł. Wiem, że to wyzysk, ale czasem ktoś nie ma wyjścia. Jeśli brakuje pieniędzy to człowiek jest w stanie zrobić wiele.

Gość gość
Ja pracuje po 7 dni w tygodniu 8 godzin, w biurze i na ulicy jak supervisior w Angli zarabiam £2800 , ale nie mam czasu dla znajomych i rodziny ciagle w pracy, zastanawiam sie na znalezieniem czegos od Poniedziałku do Piatku. Za długo sie nie da tak pociagnac zauwazyłem ze jestem caly czas zmeczony i nie wyspany. Ale kasy nie brakuje :-).

Gość Twojabstara
Na twojej starej

Gość To ja
Dnia 5.09.2011 o 01:11, Gość eeweweeeweweee napisał:

praca fizyczna nie wykańcza tak jak psychiczna,czasem nawet stymuluje i orzeźwia

Ty sie chyba z ch... na glowy zamieniles. Zapraszam na 8 h na dwor w temp ok 5 stopni. Praca fizyczna to wydatek energetyczny + kondycja. A najczesciej i umyslowy zeby nie zrobic sobie krzywdy. I czegos nie popsuc. Po 8 h uczciwej pracy po polozeniu sie nastepuje wylaczenie organizmu. Orzezwiajace to jest posadzenie kwiatka w sobote na grzadce.

Gość Vera

Ja pracuje ok. 10-11 godzin dziennie i bywam zmeczona, ale bardzo lubie moja prace, wiec daje nie tylko bardzo dobre zarobki ale rowniez satysfakcje. Pracuje w wydziale prawnym Ministerstwa d/s Sozjalnach w Hamburgu na kierowniczym stanowisku i nie chcialabym pracowac mniej. Braj mi pracy juz po trzecz tygodniach urlopu.