Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ann mucha madzia marszałek

Znalazłam 1248 złotych 72 grosze! Co z tym zrobic?

Polecane posty

Gość ann mucha madzia marszałek

Znalazłam portfel, elegancki, bardzo drogi i teraz zastanawiam się czy powinnam to sobie wziąc czy isc z tym na policje? Nie ma zadnych dokumentów.

Gość zaniesc na policje
i miej czyste sumienie.

Gość anananna3343
JAKIE SUMIENIE? A CO POLICJA Z TYM ZROBI JAK DOKUMENTÓW NIE MA? ONA WYJDZIE ZA DRZWI A KASA ROZEJDZIE SIE PO KIESZENIACH TYCH CO ZGUBE PRZYJELI. a wy smieszne teksty o sumieniu.... zatrzymaj to, tyle piekeniedzy droga nie chodzi a one i tak do wlasciciela nie trafia. co innego gdyby byly dokumenty to skontaktowalalbym sie z ta osoba, a tak to nie ma szans

Gość daj ogloszenie
napisz na kompie, rozklej na widocznych miejscach, niech ksiadz oglosi po mszy. Jest wiele sposobow by zwrocic znalezione. Kwote podalas, wiec po opisaniu portfela albo w jakich banknotach byla kwota to juz wystarczy by dac wiare znalazcy. Niewazne, czy bogaty czy biedny, sumienie to cos, od czego sie nigdy nie uwolnisz

Gość anna mucha madzia marszałek
No tak dokumentów nie ma, portfel jest drogi, elegancki (skóra węża) to chyba na biednego nie trafiło.

kurde,w sumie jak nie ma dokumentów... :classic_cool: nie no ale też mi się wydaje,ze jak pojdziesz na policje to to w ogóle nie trafi tam gdzie trzeba.

Gość !!!!!!!!!!111
Ja bym schował w bezpiecznym miejscu i codziennie brał z tego 20 zł na pięć piw. 1248/20=62,5 dnia picia :classic_cool:

Gość zadaj sobie chociaż
minimum trudu, by odnaleźć właściciela. Dobrze radzi by rozlepić kilka ogłoszeń bez podawania wielkości (czy dużo czy mało) kwoty i odczekać trochę. Można spytać w okolicznych sklepach czy ktos sie nie zglaszal z tym problemem

Gość Jadzia katoliczka
do koscioła zaniesc bo kosciół jest biedny i w potrzebie a ty dobry uczynek zrobisz bóg bedzie o tobie pamietał

Gość anna mucha madzia marszałek
Jak będę tak chodziła po sklepach to każdy może mi powiedziec że to jego portfel. A mnie te pieniądze przydadzą się.

Gość jesli nie ma dokumentów to
sobie zstaw- ale daj chociaż 0zł na jakis cel- na dzieciaki albo na zwierzeta albo jakiejś biednej sąsiadce spraw niespodzianke policja to nie jasnowidze- bez dokumentów nie znajda ani tez nikt nie udowodni ze to jego

Gość jesli nie ma dokumentów to
50zł :P

Gość anananna3343
jprzeciez powiesz ze znalazlas a tylko wlascielel bedziewiedzial jaka byla suma, jaki kolor mial portfel itd. jak to niby kazdy mialby mowic ze to jego? taka tepa jestes ze i nie wiesz ze tylko prawdziwy wlascielel powie detale portwela? :O

Gość fsfsdfsdfds
fsdefsdfsd

Gość jestem dzisiaj niemiła
kup sobie coś fajnego

Gość ilka 44
jak masz metlik w glowie podam ci adres wyslij mi ta kase bede miala na nowe szmatki bierz kase a nie rozkminiasz co masz z tym zrobic

Gość pomarańczka:P
Skoro nie ma dokumentów,to zatrzymaj sobie-ja zgubiłam niedawno portfel,było w nim niewiele ponad 300 zł,dowód,prawo jazdy,dyskietki do lekarza,szczescie,ze karte do bankomatu miałam w domu i co? po 3 dniach ktos mi wrzucił portfel do skrzynki ,pusty oczywiscie a dowód był złamany na pół ehhhh