Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Racjonalistka21

Plemniki a alkohol

Polecane posty

Gość Racjonalistka21

Witam. Chciałabym zapytać jaki wpływ ma alkohol na plemniki. Wiem że dłuższe spożywanie alkoholu powoduje osłanbienie plemników, ale jaki wpływ ma jednorazowe upicie męzczyzny? Czy te plemniki są stanie zapłodnić czy nie?

Gość marrgarit
glupie pytanie. nawalony facet juz nie moze zaplodnic?;/ oczywiscie ze moze, tak samo jak na trzezwego:/

Gość Racjonalistka21
Wszelego rodzaju używki powodują osłabienie nasienia np. zmniejszenie ruchliwości plemników - jednak przy dłuższym stosowaniu. Mnie interesowało jak plemniki zachowują się przy jednorazowym upiciu. Przykro że ludzie odbierają to pytanie jako głupie.

ja słyszałam że podobnie jak po marihuanie, czy innych używkach są one po prostu "pijane" może to mieć wpływ na zapłodnienie

Toksykomaniacy nie powinni się płodzić! Oczywiście uzależniony, może współżyć ze zdrową kobietą ale tylko na antykoncepcji najlepiej! Nikotyniści, pijacy dzieci nie powinni mieć!

przecież proces powstawania plemników trwa. Więc co najwyżej jedna "porcja" mogłaby być trochę uszkodzona i na pewno nie jest to trwałe. Potem będzie ok, ale wątpię żeby sprawiło żeby facet nie był zdolny do zapłodnienia, jedynie pogorszy jakość nasienia.