Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaaaaaaaaaaaaaaaa

nieobecność w pzedszkolu

Polecane posty

podpowiedzcie kobietki bo sama nie wiem co w takiej sytuacji (a do przedszkola niestety dodzwonić sie nie mogę ) - jest rano więć może panie opiekunki nie maja czsu żeby odebrać tel ?? ale do rzeczy : maluch zaczął dopiero chodzić do przedszkola (2 dni ) ma 3 lata i juz jest chory. Leczymy się od piątku wieczór, nie pójdzie jeszcze conajmniej 2- 3 dni bo bierze antybiotyk. Czy zgłasza się nioebecność dziecka ? W tzw. ulotce z przedszkola mam napisane,że powyżej 3 dni nieobecności dziecka przysługuje zwrot kosztów posiłków. Dlatego nie wiem czy trzeba zgłaszać nieobecność?

Gość kazde przedszkole
rzadzi sie wlasnymi prawami. To wszystko bylo powiedziane podczas zapisow, czytalas chyba tez regulamin przedszkola? Powinnas wiec wiedziec :O U mnie sie zglasza, wtedy dopiero oddaja kase.

problem w tym,że nie było nic mówione bo spotkanie było w czerwców i teraz ma być kolejne - jeszcze nie wwiem kiedy.

a nie możesz podejść albo podjechać do przedszkola i poinformować osobiście? albo wyślij maila, przynajmniej będziesz miała dowód, że informowałaś. szybko ci dziecko zachorowało :(

Gość u nas sie nie informuje
intendentka spisuje dzieci i odlicza na koniec m-ca

czyli u każdego co innego. Podjadę później -teraz nie mam z kim malca zostawić. Wszystko jest takie rozpaprane , nic nie wiem a panie przedszkolanki nazebraniu adaptacyjnym zamiast wszystko wyjaśnić i od razu zapowiedzieć kiedy wszystko powie , kiedy spotkanie rodziców to tak rozwalone wszystko, muszę tam pojechać i sie dowiedzieć. Dzięki dziewczyny.

u nas trzeba dzwonić , odl;iczają już nawet jeden dzień nieobecności , jezeli nieobecność trwa dluzej niz 3 dni trzeba zaswiadczenie od lekarza przynieść ze dziecko jest zdrowe . Wylecz dobrze dziecko , bo 2-3 dni to za mało , jezeli antybiotyk bierze od piątku , to przynajmniej do konca tygodnia powinien nie chodzić . Puscisz go tak szybko , organizm bo antybiotyku oslabiony i za chwilę coś ci znowu złapie - zwłaszcza że jak złapał teraz coś powaznego , to zapowiada sie na chorowite dziecko. Piszę ci to nie zeby się mądralować , ale wiem to z doświadczenia , moja corka praktycznie całą zimę przechorowała i jak ją puściłam po antybityku odrazu , to w tydzien złapała kolejną infekcję . Ja po antybiotyku jeszcze przez 10 dni podaje probiotyk .