Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy!!!

czy przyługuje mi urlop wychowawczy?

Polecane posty

Gość pomocy!!!

witam,jestem na urlopie macierzyńskim, który kończy mi się z dniem 30.09.2011. Tego dnia wygasa mi również umowa o pracę na pełen etat na czas określony. Czy pracodawca ma obowiązek udzielić mi urlopu wychowawczego płatnego??

Gość brakmisłównawaszdebeilizm
uh a poziom intelektualny osob odpowiadających na pytanie ponizej krytyki. Dać szympansowi komputer. Nie wypowiadajcie się jak nie znacie odpowiedzi. Nikt nie ma ochoty czytac wypowiedzi osob z IQ termosu. A co do tego urlopu to chyba przysługuje, ponieważ po urlopie macierzyńskim jestes pod jakąś tam ochrona

Gość Prawnike
"Prawo do urlopu wychowawczego nie jest jednoznaczne z prawem do tzw. płatnego urlopu wychowawczego. Z zasady urlop wychowawczy jest bezpłatny, jednakże pracownik korzystający z urlopu wychowawczego może ubiegać się o zasiłek rodzinny i dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z tego urlopu. Do otrzymania zasiłku rodzinnego i dodatku niezbędne jest spełnienie wymogów określonych w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 992 z późn. zm.)" Tak więc szukaj se nowej pracy buhehehehe:classic_cool:

Gość brakmisłównawaszdebeilizm
ale cZy musi w ogóle udzielić urlopu wychwawczego niekoniecznie płatnego?? PS. Skąd tyle hamstwa na tym forum, juz o nic człowiek zapytać nie może . Zawsze jakaś tepa strzała musi wtrącić 3 grosze

powiem tak miałam podobną sytuację praktycznie identyczną z tą różnicą że wiedziałam że jak wrócę to dostanę wypowiedzenie i tak było dostałam wypowiedzenie na okres 3 miesięcy i jak mi się to wypowiedzenie kończyło to jakieś dwa tyg wcześniej wypisałam wniosek na urlop wych. i bez żadnego ale dali teraz wychowawczy leci mi juz drugi rok wiem że jak się skończy to na bank dostanę znowu wypowiedzenie.ale sie tym nie przejmuję co do wych płatnego: potrzebne ci będzie: -skrócony akt urodzenia dziecka -zaświadczenie o dochodach z urzędu skarbowego( twoje i męża) -zaswiadczenie z pracy o zatrudnieniu (na jaką umowę,od kiedy i na jkai okres jest wychowawczy i na jakiedziecko) -z ZUSU zaświadczenie o zgłoszeniu do obowiązujących ubezpieczeń( tam potrzebny ci będzie nip firmy) -pit 11 za rok... -i ksero dowodu jak jakiws pytanie to wal śmiało :)