Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca was ja

Hemoroidy-lekarz

Polecane posty

Gość pytająca was ja

Wiem, że z hemoroidami należy udać się do proktologa. A co zrobić, gdy w moim mieście żaden nie przyjmuje? Najbliższy w mieście oddalonym o ponad 100km. Nie stać mnie na wizyty prywatne a czekać z tym też nie można przecież. Czy lekarz rodzinny wystarczy? Ginekolog?

Gość njefbn
kup sobie posterisan, ja osobiscie stosuje kolagen ale nie kazdemu moze pomoc, tez nie wiadomo czy to sa hemoroidy czy szczelina odbytu, ja tez myslalam ze to hemoroidy poszlam do prokotologa i stwierdzil szczeline odbytu, tylko proktolog cie " tam " zbada nikt inny zaden rodzinny sie tym nie zajmuje, trzeba isc prywatnie albo czekac pol roku

Gość njefbn
jesli okaze sie ze to szczelina musisz stosowac 2 razy dziennie po 10 min. dilatator w aptece kosztuje jakies 15 zl

Gość pytająca was ja
a czym sie różnia hemoroidy od tej szczeliny odbytu? mnie boli przy wypróżnianiu, i wyczuwam zgrubienie przy odbycie. takie miękkie, jakby czymś wypełnione. i mam wrazenie ze "pachnie" to tez nie za szczególnie, jakby jakąś ropą?

Gość njefbn
przy wyproznianiu boli przy hemoridach i przy szczelinie, a czujesz takie kucie czasem? jesli cie kuje to szczelina, jesli sa takie kulki to bardziej hemoroidy, jesli krwawisz to i szczelina i hemoroidy, wiesz to jest podobna choroba a tez sie tak zdarza ze ma sie i szczeline i hemoroidy nie ma co zwlekac potem bedzie tylko gorzej, na twoim miejscu to nawet bym pozyczyla kase na to wizyte ja wydalam juz duzo kasy na tych proktologow ale jak rzeba to trzeba, gdy sie nie wyleczysz to sie operuje mnie to naszczescie nie spotkalo bo sie lecze, ty tez idz predko sie gdzies zapisz do proktologa, ja stosuje codziennie kolagen i jest lepiej ale on tropche kosztuje jakies 200 zł buteleczka 100 ml, masz tutaj watek http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3270222&start=0

Gość pytająca was ja
Hmm...boli tylko przy wypróżnianiu. Nie czuję żadnych guzków, ale też mnie nic nie kłuje.

Gość njefbn
idz do prokotloga i przestan jesc slodycze cukru nie mozna jesc, tylko owoce warzywa musli, itp same zdrowe rzeczy trzeba jesc wtedy nie bedzie bolalo

Gość pytająca was ja
nie używam cukru, słodyczy też nie jem. kawę odstawiłam, alkoholu wcale nie pije. jem na sniadanie otreby,żeby móc się spokojnie wypróżnic. czytałam o hemoroidach i wprowadziłam kilka zasad w życie.

Gość Czyński
mi hemoroidy wycinał chirurg przez tydzień nie mogłem pierdnąć ale teraz dupa jak nowa.

Gość EWELLLINE
OD CZEGO ROBIĄ SIĘ TE SZCZELINY W DUPIE? BUHEHEHE

Gość pytająca was ja
EWELLLINE poczytaj sobie na wikipedii to będziesz wiedzieć.