Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabelkaaaaakaaaa

ntolerancja laktozy u dziecka-gdzie zrobić badanie

Polecane posty

Gość mirabelkaaaaakaaaa

Witam, podejrzewam u mojego dziecka nietolerancje laktozy....w 99% zgadzaja sie wszystkie objawy które już byly wypisywane w innych postach. Mała od jakiegos miesiaca ma straszne problemy z brzuszkiem. Ma 2 latka, ale urodziłą sie chora wiec nie chodzi jeszcze i to że ma zatwardzenia i problemy z gazami tłumaczone było brakiej ruchu. Leżałysmy w CZD w warszawie na oddziale gastrologicznym i po 2 tygodniach zalecili tylko diete ktora i tak nic nie dała. W sobote trafiłam na lek który rozbija laktoze i - tfu tfu - narazie mała na brzuszek nie narzeka wiec mam podejrzenia że to moze byc nietolerancja laktozy. I teraz pytanie do was drogie Panie i Panowie :) - gdzie moge w zrobic takie badanie (wydechowe odpada bo mała tego nie zrobi) W Warszawie tylko w CZD ale konsultacje mamy dopiero na 9 listopada a do badania chyba sie nie doczekamy. Możewie wiecie gdzie robią takie badania prywatnie albo gdzie jest szybciej. Pozdrawiam

Gość o proszeeeeeeeee
idz z tym pytaniem na forum gazeta.pl małe dziecko.....tam ci doradza fachowo

Gość Antonella....
ja robilam corce test Kerrego z kału podzwon po laboratoriach isie zapytaj gdzie robią. Ten test wykrywa nietoleracje laktozy i okresla jej stopien od 1 do 4 albo 5 niepamietam juz dokladnie