Dopa Maryna 0 Napisano Wrzesień 5, 2011 Lece pojutrze do Polski i zastanawiam sie jak wyglada wybieranie w Polsce kasy z angielskiego konta..Ile to kosztuje,i czy nie musze np isc tutaj do banku i uruchamiac jakiejs opcji czy cos??? dodam ze konto mam w Lloyds'ie.Prosze o pomoc jak to wyglada z waszego doswiadczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Wrzesień 5, 2011 normlanie idziesz do obojetnie jakiego bankoamtu i mozesz wybrac zwykla debetowka. jakas prowizja tam jest ale minimalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dopa Maryna 0 Napisano Wrzesień 5, 2011 Ok to juz cos wiem dziekuje....A cos odnosnie internetu w telefonie?? mam tel na karte i co miesiac 500 mb do wykorzystania,czy to bedzie dzialac w Polsce tak jak tu ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość D.BillI Napisano Wrzesień 5, 2011 lloyds kiedys robił takie numery, ze jak np nagle chciałas wypłacic kase we Wloszech to blokowal transakcje uznajac ja za podejrzana i prosil o zgłaszanie podrozy, ale chyba juz tego nie praktykuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no lwasnie HSBC Napisano Wrzesień 5, 2011 robil to samo , jak lloyds (blokowal karte zagranica)ale juz chyba tego nie robia. ale warto pojsc i sie zapytac . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Wrzesień 5, 2011 nie robia nic takiego, ja zawsze wybieram z karty, nigdy nie targam ze soba gotowki. nawet w sklepach place karta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasza23 2 Napisano Wrzesień 5, 2011 a mnie sie tak zdarzylo; w Grecji, USA ze zablokowali mi wyplaty z konta wlasnie w celu aby w razie czego przeciwdzialac kradziezy. Dlatego ostatnio gdy chcialam uzyc debet card (classic i gold) z Lloydsa wpierw zadzwonilam do nich, oni sie spytali w jakim okresie czasu bede w PL , cos tam klikneli na kompie i juz nie bylo problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siren 0 Napisano Wrzesień 5, 2011 jak ja wybieram kase w pl to pobieraja za to 1 lub 2 funty za kazda transakcje.raz jak przyjechalam do szkocji z polski to tez mialam problemy z placeniem karta w sklepie,poszlam do banku i powiedzieli mi ze to dlatego bo wyplacalam kase poza uk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angelowa 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 Mam lloydsa i polecam wypłaty z WBK- pokazuje odrazu jaki jest kurs ( spotkałam sie dwa razy, ze byl lepszy jak w kantorze oferowali) , ile pobiora w GBP- czego nie ma w wiekszosci innych bankach polskich. Za tą wypłatę pobierają 2 funty. Za platnosc karta w sklepie 1 funt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prawdazawszeciezaboli_24 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 moja kolezanka ma konto w loydsie byla w pl i nie mogla pobrac kasy. potem wrocila poszla do banku i babka jej powiedziala ze przed wyjazdem trzeba przyjsc do nich zeby otworzyc mozliwosc pobrania pieniedzy, jja mam w barclaysie i wybieram kase bez problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ti kiepsko w Lloydsie jest Napisano Wrzesień 8, 2011 duzo tna wam na tych transakcjach :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 w takim razie polecam hsbc, ja nie mialam nigdy zadnych problemow z wyplatami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość D.BillI Napisano Wrzesień 8, 2011 jak jechałam rodzić pierwsze dziecko siedząc w aucie odebrałam telefon: dzień dobry, dzwonimy z HSBC, czy jest pani w Australii, bo właśnie ktoś tam próbuje użyć pani karty... tylko sobie pomyślałam, że chciałabym hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach