Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość które kupić ?????

Jakie mleko dla alergikow jest najlepsze ?

Polecane posty

Gość które kupić ?????

jak w temacie czy bebilon pepti 1 to dobre mleko ? czy są jeszcze leprze ?

Gość które kupić ?????
i jaki jest ich koszt ?

Wrzuciłam dzisiaj podobny temat ale jakoś nie było odzewu :/ Wiem że jest jeszcze Nutramigen.

Gość które kupić ?????
o to może na ten temat ktoś odpisze. A ty jakim mlekiem karmisz ? a to natrumigen jest lepsze ? wartościowo bo słyszałam że w smaku jest okropne gorsze od bebilona

Gość które kupić ?????
up niech się ktoś wypowie

Gość które kupić ?????
oho widzę że i tu nikt nie odp. szkoda

Gość olamary
hej!Nie wiem jak Nutramigen, ale mojemu małemu bardzo pasuje Bebilon pepti!Nie miałam problemu z przejściem na niego i w smaku jest nawet ok.Jak dla mnie to mleko jest rzadsze niż te normalne mleka i mój mały na początku chciał go więcej niż pił tego poprzedniego.Teraz już ok. widać, że najada się nim tak jak poprzednim.U mnie kosztuje puszka 450g ok.11zł. na receptę.Nie wiem co jeszcze Wam napisać jak chcecie coś wiedzieć to pytajcie postaram się odpowiedzieć:)

Gość olamary
Aha moja pediatra nie chciała nam dać Nutramigenu bo stwierdziła, że to mleko jest obrzydliwe:(My próbowaliśmy jeszcze z Humaną, ale mały nie chciał tego wogóle pić i pluł nim jak cholera:)

mają różny skład więc zależy od dziecka które mleko mu będzie lepiej pasowało. nie jest tak że pepti jest lepsze od nutramigenu czy na odwrót. Bebilon jest hydrolizatem serwatki a Nutramigen kazeiny - stopień hydrolizy Nutramigenu jest większy, ale za to serwatka generalnie jest mniej alergizującym białkiem. Bebilon zawiera laktozę a nutramigen nie więc oczywiście jak dziecko ma nietolerancje laktozy to odpada pepti. Pepti jest trochę lepszy w smaku od Nutramigenu. trzeba sprbować obydwu i sprawfzić po którym będzie lepiej. dużo ludzi zaczyna od pepti bo smak lepszy

Gość mmiiimiiiiimiii
idz do lekarza dostaniesz recepte na sojowe, jest bardzoo tanie na recepte, polecam

Gość znawca mleczka
ja podawała bebilon pepti, o sojowym słyszałam, że ma jakieś negatywne skutki, więc tego nie podawałam

Ja jak na razie karmię piersią i jestem na diecie bezmlecznej. Ale maluch ciągle budzi się w nocy i chce do piersi , dlatego chciałabym przejść na inne mleko. Jak najlepiej przejść z karmienia piersią na butelkę? Mój Filip ma alergię na białko mleka krowiego.

Gość które kupić ?????
JBT Skąd wiesz że twój synek ma alergię na białko mleka krowiego ? robiłaś testy ? Nasz pediatra powiedział że moja córka ma skazę białkową (miała czerwone krostki na buzi i szyjce) ale kazał mi nadal karmić piersią ale wyeliminować białko. Ale ja niestety nie wytrzymałam... nie dawałam rady z dietą bo co zjadłam to ją sypało... i poszłam do innego pediatry który przepisał mi bebilon pepti i karmię córkę butelką. Problemu na przejście na butelkę nie miałyśmy żadnego. Po prostu dałam jej butlę pierwszy raz i 2 było trudno jej załapać smoczek... ale kolejny było już super jadła bez problemu.

Robiłam testy przy pomocy biorezonansu i teraz ta metoda odczulam synka. Wyszło mu białko mleka krowiego i pszenica. Wykluczyłam to całkowicie z mojej diety i widać efekty więc uważam że testy wyszły wiarygodnie.

Gość które kupić ?????
a powiedz mi coś więcej o tych testach jak się je wykonuje ? jaki jest ich koszt ? i od którego miesiąca/roku życia można wykonywać te testy ? Moja córka ma 5 tygodni czy już mogła bym te testy u niej wykonać ?

Mój syn ma 9 miesięcy, testy robiłam półtora miesiąca temu. Nie wiem u jak małych dzieci można. Działa to na zasadzie fal magnetycznych. Testy kosztowały 200zł. A późniejsze wizyty na których go odczulamy to koszt 60 zł. Testy trwały chwilę. Wiele osób twierdzi że to troche takie czary mary :) Ale w takim wieku żadne testy oferowane przez pediatrów czy alergologów leczących "normalnie" nie są wiarygodne. Więc postanowiłam spróbować tak. Mam nadzieje ze uda nam się odczulić synka.

Urządzenie którym wykonuje się testy nazywa się BICOM 2000. Metoda niekonwencjonalna. Na pewno nie zaszkodzi a może pomóc :) Musiałabys poszukac czy w Twoim mieście lub okolicy ktoś się takim czymś zajmuje. I ważne żeby to był lekarz. Słyszałam że jest wielu naciągaczy...

mój mały ma skazę białkową. Pediatra polecił mleko hipoalergiczne i mleko o obniżonej zawartości laktozy,czyli mleko początkowe.