Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana 7900000

poleccie sprawdzoną herbatę na problemy z brzuszkiem

Polecane posty

jw. potrzebuję herbatki na brzuszek typu wzdecia czy kolki próbowałam się rozejrzeć ale sporo tego typu hipp czy humana czy bobovita nie wiem co wybrać. macie jakieś swoje typy?

ja na te problemy korzystalam z herbatek Hipp - 1. z kopru włoskiego 2. ułatwiająca trawienie. Dla nas rewelacja, bardzo pomagała i dalej pijemy chociaż mały już ma 7 msc i problemów kolkowych ani innych nie ma :-)

czyli używałaś naprzemiennie jak rozumiem. ale podobno te hipp mają dużą zawartość cukru?

powiem C i tak, w herbatkach ejst glukoza i wyciągi z ziół, no niestety, Ale dla mnie to było mniejsze zło. Mały miał kilka mscy problemy z robieniem kupek i unormowało się to dopiero przy rozszeczaniu diety czyli w sumie od 4-5 miesiąca robi eeganckie kupska (:::) a te herbatki mu wtedy bardzo pomagały, dawałam na przemian. A teraz dalej wolę mu dawać herbatki niż soczki bo są wg mnie lepsze. Na 100 ml dasz jedną łyżeczkę i bedzie ok. Czasem możesz dać mniej będzie mniej smaczna ale też wypije ;-) A ile dzidziuś ma msc

Gość a ja.....
Autorko, na problemy brzuszkowe to tylko prawdziwe ziołowe herbatki. Te granulowane z hippa, bobo mają tylko 3%ziół reszta to cukier, więc bez sensu dawać dziecku. Zaparz słaby rumianek i podaj, jest tez woda z kopru włoskiego

Jak nie jesteś rzekonana do Hippa to spróbuj Bobovity, ale tam też cukier jest.. u nas w zasadzie jest obojętne jaka firma bo syn młuci wszystko", ale tak już jakoś zostało.

A ja.... - zgadzam się że ziół jest tam niewiele, ale na taki maleńki brzuszek w sam raz. Objętość brzuszka i jego potrzeby są naprawdę skromne...Skoro u nas pomagało moze akurat pomoże u autorki. W każdym razie ja napisałam jak ja robiłam a decyzja należy do Ciebie :-)

mój maluch ma 7 tyg i jak na razie oprócz mleka pije wodę czystą i ciut rumianku

no to z herbatkami możesz spróbować bo jedna ta na trawienie jest po 1- szym miesieacu. Jesli chcesz iczywiscie, bo nie namawiam. Mozesz tak jak ktos pisal powyzej sama robic :-)

idę po hippa sprawdziłam ma zawartość 7,5% ziół, bobovita rzeczywiście 3% a na stronach humany % nie znalazłam.

Gość hmm...myślę że
Najlepsze są herbatki HIpp i nie ma tam glukozy czy cukru tylko w starej serii jest maltodekstroza a w nowej serii tej ze znaczkiem ząbka którą teraz trzymam w ręku są tylko cukry ziołowe . Ja kupiłam jedną na dzień a drugą na noc i obie są bez cukru więc nie rozumiem skąd te podejrzenia o dużą zawartość cukru. Oba opakowania z nowej serii muszą mieć ten znaczek ząbka pod parasolem;)

Gość hmm...myślę że
autorko masz też herbatki hipp do zaparzania w torebkach i tam też nie ma cukru krystalicznego

Gość hmm...myślę że
kurcze ja mieszkam w Austrii i tu sa inne te herbatki hipp niż te polskie. Właśnie weszłam na hipp.pl i tam faktyucznie macie glukozę w tych herbatkach a u mnie w jak już pisałam tej starej serii jest tylko maltodekstroza a w nowej wogóle tylko cukry ziołowe ale w Pl nie widzę na stronie tych nowych herbatek więc przepraszam autorkę za zamieszanie.

Gość klaudette
Ja mieszkam w Niemczech i tu też są inne te herbatki Hipp i własnie jestem zadowolona z tej serii zdrowej dla ząbków (znaczek ząbka) ale mi znajoma mówiła że w Polsce u niej nie ma ich póki co. Co do glukozy t u nas nie dodaje się jej do herbatek Hipp więc to chyba tylko polska produkcja je uznaje bo ja jak teraz czytam etykietkę swojej "starej" herbatki Hipp to nie ma tam glukozy .

Gość ecipeci
Dlatego że w Polsce nawet jak coś jest na licencji czyli teoretycznie skład produktu ma byc identyczny albo podobny na tyle by nie zmienił wartości odżywczej produktu to dodają inne składniki albo stosują zaminniki co tak naprawdę obniża jakość ale za to jest niższa cena a i też niższy koszt produkcji. Glukoza wiadomo że jest tańsza niż dodanie naturlanych cukrów ziołowych czy też niedodawanie ich wcale ale wiadomo też że niemowlęta są konsumentami i rozpędzają popyt więc żeby im smakowało i było słodsze to dodaje się glukozę. Jak dl amnie najlepiej byłoby kupić te do zaparzania w torebkach albo jakieś w aptece.