Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobottna

zasiłek z bezrobocia, a renta rodzinna

Polecane posty

Gość bezrobottna

Czy osoba, która została zwolniona z pracy po przepracowanym roku może liczyć na zasiłek z bezrobocia podczas gdy dostaje też rente po ojcu? proszę o pomoc.

Gość bezrobottna
studiuje zaocznie i pracowałam na umowe o prace, mogłam pracowac, poniewaz dochody nie przekraczały dopuszczalnej kwoty.pracodawca po roku nie przedluzyl mi umowy, więc nie wiem czy przysługuje mi zasiłek z bezrobovia

Gość purpurowa32
WARUNKIEM UZYSKANIA PRAWA DO ZASIŁKU JEST POSIADANIE PRZEPRACOWANYCH 12 MIESIECY ( W CIAGU OSTATNICH 18 MIESIECY, na umowie musi byc przynajmniej najnizsza krajowa) no i sposób zwolnienia,przy wygasnieciu umowy zasilek jest od razu,przy zwolnieniu ze strony pracownika,pracodawcy badz porozumienia stron,zasilek jest przyznawany na 3 miesiace PO 3 MIESIACACH OD ZAREJESTROWANIA!

Gość purpurowa32
masz przepracowane 12 miesiecy???

Gość purpurowa32
jaka mialas kwote brutto na umowie?

Gość purpurowa32
napisz po kolei wszystko, to ci napisze co i jak...:)

Gość bezrobottna
umowe mialam od 1 wrzesnia 2010 do 31 sierpnia 2011, pracowalam w szkole, nie pamieta, dokladnie kwoty brutto, ale ok, 1500zł. bardziej jednak zastanawia mnie fakt czy przyslugje mi otrzymywanie zasilku z bezrobociapdczas gdy dostaje tez rente po ojcu

ne mozesz korzystac z zasiłku i byc na rencie :) ale zasiłek ci nie przepada ;) mozesz go zacząc pobierac po zakonczeniu nauki i utracie renty :)

Gość bezrobottna
ehh tak własnie myślałam, ze nie można jednocześnie tego i tego brać:( ale informacja, że zasiłek moge otrzymywać po skonczeniu studiów podniosła mnie na duchu;) dziękuję za informacje

Gość pisz normalnie
nie zasilek z bezrobocia a zasilek dla bezrobotnych

Gość gość111
Ja sie dowiedzialam z PUP ze nie nalezy mi sie zasilek dla bezrobotnych gdy pobieralam rente rodzinna mimo ze juz jej nie pobieram. myslalam ze to nie ma znaczenia tym bardziej ze mi sie renta skonczyla.