Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuskaaniusika

Mamy alergików - doradźcie coś!?

Polecane posty

Ja kupuję mydełko i balsam na allegro, jest jeszcze żel,ale mydełko lepiej nawilża w przypadku mojego syna. Kosmetyki te są naprawdę wydajne,ale wiadomo każde dziecko jest inne,ale myślę że warto spróbować. Syn ma 9 miesięcy nutramigen pije od 2 miesiąca życia, początki byłu trudne,ale po ok 2 miesiącach całkowicie się przyzwyczaił, pediatra poradziła mi,żeby na początek dodać mniejsza ilość mleka niż jest zalecane o trochę dodać glukozy, którą stopniowy zmniejszać.

Masia a dodajesz coś do kąpieli - jakąś emulsje? Ja na początku też dosładzałam glukozą, ale mała chyba "woli" bez. A jak rozszerzałaś dietę?

Gość ja ................
mój synek ma skazę białkową i nietolerancję laktozy. AZS mał tak silne że wyglądał jak popażony! Mleko Neocate zdziałało cuda. Jest tak samo niedobre i mały nie chciał pic, ale ja do każdej butli dodaję od 3 miesiąca deserki owocowe ze słoiczków. one są słodkie i zmieniają smak mleka. Kąpię w oilatum i nie używam żadnych mydełek. po kąpieli i 3 razy dziennie używam balsamu Dublebase. Skóra zrobiła się idealna!

Gość betterprice
Sprzedam 25 puszek mleka Neocate LCP. Mój synek już całkowicie przestał pić mleko więc pozostaje mi wysprzedać to co posiadam:) Muszę przyznać że mleko Neocate LCP było jedynym wariantem aby jego alergie oraz egzema zniwelowały się do zera...huuurrrraaa... Mój synek nie miał po nim żadnych podrażnionych reakcji skórnych oraz jego stolce były poprawne! Wiem że jest to drogi produkt do tego nie refundowany przez NFZ i kosztuje 170 zł w aptece. Ja chciałabym jedyne 80zł za puszkę. Proszę o kontakt betterpriceforallofus@googlemail.com przy wiekszej ilosci zakupu 10% znizki. Przesylka 30 puszek kosztuje 75zl. Lokalizacja Gdynia Jestem gotowa przesłać mleko w różne krańce Polski jeszcze dodam że po konsultacji z naszym alergologiem powiadamiam wszystkich zainteresowanych że mleko Neocate LCP nie podlega granicy wiekowej 12msc. Przechodzisz na advence po 12 msc-u tylko i wyłącznie kiedy Twoje dziecko nie jest ochotne do jedzenia pokarmów stałych i nie przybiera na wadze. Advance posiada po prostu więcej kalorii. Mój synek pił LCP do 18-tego miesiąca.

Gość lenutka32
Ja juz radze sobie 13 mcy z egzema (azs) u mojej corki. Stosujemy epaderm masc, dermol krem i dermol -emolient do kapieli. Zwykle smaruje gruba warstwa epadermu i zakladam ubranka Tubifast lub Comfifast. Specjalne ubranka na recepte, ktore zaklada sie na chora skore . Wszystkie wymienione produkty mam w zapasie po 2 sztuki i moge odsprzedac potrzebujacemu. lenutka32@wp.pl

Gość Agaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kupie puszke elecare - prosze o kontakt sms 607 150 387