Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merncziczka

Kot wysikał się na dywan

Polecane posty

Gość merncziczka

jaka może być tego przyczyna ? zawsze sikała do kuwety,a teraz to. ma 4 miesiące.

Może kuweta była brudna, a moze coś go zestresowało, a może przestawiłaś kowetę lub jego legowisko w inne miejsce? A może ktoś na niego nakrzyczał? A może po prostu nie nauczył się jeszcze do końca...

Gość merncziczka
kuweta jest czysta,nie przenosiłam jej w inne miejsce legowiska nie posiada, śpi w szafie :P wczoraj na nią "nakrzyczałam" bo zaczęła wskakiwać na doniczki zawieszone na balkonie ale to raczej takie "psik" ( taki dźwięk gdy zrobi coś złego) kurde nie wiem dlaczego tak zrobiła i nawet nie wiem w którym miejscu dokładnie i muszę umyć cały dywan :o

Gość moge ci powiedziec co dobrze
wywabia zwierzece zapachy - plyn do spryskiwaczy sonax. ja nim myje podloge w toalecie, gdzie moje koty dosc czesto nie trafialy do kuwety :O i nie czuc zadnych zwierzecych zapachow po umyciu. zreszta sam zapach tego plynu chyba jakos je odstrasza bo odkad uzywam tego, to mniej leja na podloge. nawet jak masz zalane miejsce, to kilka razy umyjesz i zapach sie niweluje. z tym, ze nie wiem jak na tkaniny. niektorzy ludzie w tym prali tkaniny ale nie wiem jakie efekty czy nie niszczy, bo ja nie pralam. ale niestety bede musiala sprobowac

Gość merncziczka
no właśnie kurde nic się nie zgadza ;/ ma 4 miesiące, a z tego co czytałam to koty dojrzewają mając jakieś 7 i chce ją wykastrować ( właściwie muszę bo tak mam w umowie adopcyjnej :P ) nawet mam ten płyn do spryskiwaczy więc go wypróbuje :D gdzie wy trzymacie kuwetę ?

ja w kibelku. generalnie staram sie zeby bylo czysto. a przynajmniej w miare czysto :classic_cool:

ja stosuje bentonitowy ale taki zbrylajacy sie wlasnie. gowienka od razu do klopa, te grudy nie smierdza bo zapach jest wchlaniany (jak nie jest za bardzo zalane) wiec nawet jak poleza troche to nie czuc. oczywiscie co tydzien cala kuweta czyszczona jest. a piasek to na biezaco dosypuje. uzywam piasku TEO i lepszego nie znalazlam. silikonowy sie u mnie kompletnie nie sprawdzal, wszedzie mi to to roznosily po mieszkaniu. z bentonitowym nie mam tego problemu o dziwo. zreszta bentonit najtanszy, a ja mam 3 koty, srednio 1 opakowanie na tydzien czy poltora idzie :O

Gość merncziczka
też mam silikonowy i gówienka lądują odrazu w koszu :P ale żwirek wymieniam co 2 tygodnie bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby na 30 dni starczył jak już po kilku dniach żwirek jest żółty i i gdy go przesypuj to podśmierduje :D ja bym nawet wolała żeby ten żwirek się zbijał w taką kupkę bo przynajmniej bym to wyławiała i wyrzucała i tylko dosypywała nowy żwirek :D powinni coś takiego wymyślić. używacie pochłaniacza zapachu pod żwirek ?

Gość gffdgfdd
to kot na ciążę właściciela reaguje sikaniem na dywan? ehehe

bentonitowy sie zbryla. nic wiecej nie uzywam.

Gość merncziczka
nawet mocz tak wchłania ,ze te bryłki można wyławiać i wyrzucać ?