Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozi26

Nieuznany ojciec a dziecko i alimenty

Polecane posty

Gość Rozi26

Witam, Mam pytanie następującej treści: Otrzymałem list w sprawie alimentacyjnej. Po narodzinach dziecka, matka nie uznała mnie za ojca i w akcie urodzenia napisała -"ojciec nie znany". pomimo że nie uznano mnie za ojca, poczułem się w obowiązku wesprzeć matkę i dziecko finansowo, również w pierwszych miesiącach odwiedzałem dziecko w domu jego matki. (przed urodzeniem dziecka moja była dziewczyna odeszła od mnie i nie chciała mieć ze mną nic do czynienia) Zabroniła mi odwiedzać małą, jedynie była zainteresowana pieniędzmi, gdy kilka razy z rzędu wyprosiła mnie z domu, a także zabroniła mi spotkać się z moją domniemaną córką - poczułem się zrezygnowany - i nadzwyczajnej w świecie odpuściłem. ponadto muszę dodać że moja dziewczyna spotykała się z innym mężczyzną, zerwała z nim w trakcie będąc ze mną - mówiąc najogólniej w tym samym czasie kochała się ze mną jak i z nim ...... gdyby badania wykazały ze jestem biologicznym ojcem a w akcie dziecka jest napisane ojciec nieznany - czy będę mógł mieć jakieś prawa do dziecka np odwiedzin. Z tego co wiem matce dziecka zależy wyłącznie na alimentach a nie na kontakcie ojca z dzieckiem. w miarę możliwości proszę odpowiedz.

Rozumiem, że nie jesteś na tyle głupi by płacić teraz jakiekolwiek alimenty? Chłopie - nie bądź frajerem! Bądź samcem alfa i odpuść! A ona niech męczy się z tym bachorem i swoim gachem. Nie jeden alimenciarz chciałby być w takiej sytuacji jak ty. :D