Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ucznia......:O

skladka na papier w szkole. ile?

Polecane posty

Gość mama ucznia......:O

i z jakiej racji? czy w szkolach waszych dziecie tez tak jest? w zeszlym roku syn byl w 1 gim i na papier skladka na rok wyniosla 20 zl- to jest 2 ryzy czyli 1000 kartek. kartki przeznaczane sa na kartkowki. nie bylo tylu kartkowek, wiec gdzie jest reszta tego papieru? i w tym roku znow skladka.

Gość chodziłam do gimnazjum
I nie przypominam sobie, żeby w ogóle były jakieś składki na papier. Ale to dobre pytani - gdzie jest reszta papieru? Pewnie ktoś sobie wziął.

Gość chodziłam do gimnazjum
pytanie*

Gość matuttea
to nie chodzi tylko o papier, ale i o ksero. Tusz, drukarka czy coś. Przecież klasówki są drukowane, albo odbijane na ksero. I ja właśnie płaciłam około 20zł na ten cel zawsze.

Gość Polinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
u nas nie skłądamy sie na papier

Gość sexi blondiD***
Ja w gimnazjum nic nie płaciłam. No pewnie, że nie ma 1000 kartkówek.

W moim liceum skladalismy sie na papier ale jako klasa. Np. kazdy dawal 1 zl i kupowalismy za to ze 2 ryzy papieru ktory dawalismy (podpisany nazwa klasy!) bezposrednio na rece nauczyciela angielskiego bo tylko z tego przedmiotu dostawalismy dodatkowe kserowki wykorzystywane podczas lekcji, a bylo ich sporo. Sprawdziany i testy z kazdego innego przedmiotu byly drukowane na papierze szkolnym. U Ciebie to jakies bzdurne zarzadzenie dyrekcji :/

Gość na pewno ktoś
wziął ten papier na swój własny użytek, przecież nie wyparował, tylko nikt się nie przyzna, ani nie odda, trzba się znowu złożyć

Gość pomyśl najpierw zanim sie rzuc
Skoro syn jest w gim to na bank cie okłamał. Powiedział ze 20 zł a zapewne skladaja sie po 3 zł a reszte bedzie miał dla siebie. Szczerze mówie. Ja jak sie składałam to po max 3 zł.

my mielimy klasowego skarbnika i jak bylo cos potrzebne to skladalismy sie np po 1zl na kartkowki i po 2-3 zl na prezenty, tak samo bylo z wycieczkami