Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość jkg,jgv.kk.

boję się szkoły

Polecane posty

Gość jkg,jgv.kk.

Często wyjście do szkoły jest dla mnie ogromnym wyzwaniem. Boję się, że sobie nie poradzę z nauką, że będzie jej za dużo, że nie ona przerosnie, że będę się musiała ciągle uczyć i - o zgrozo - chodzić do odpowiedzi, mimo, iż raczej nie miałam dotychczas problemów z nauką. Teraz nerwów jest jeszcze więcej, bo poszłam do liceum. Na dodatek od nowa muszę nawiązać kontakty z ludźmi z klasy, bo moja przyjaciółka poszła do innej klasy, a nie jestem raczej osobą otwartą. Staram się rozmawiać z dziewczynami, uśmiecham się, ale nie mam na to siły, chwilami mam ochotę się rozpłakać i teleportować się do domu. W gimnazjum też tak bywało, kiedy nie było w szkole mojej przyjaciółki, ale zawsze wiedziałam, że to minie. Mimo to często nie miałam ochoty wychodzić z nią z domu. Wszystko co związane ze szkołą mnie przytłacza, strasznie się stresuę, denerwuję , świadomie wyolbrzymiam problemy, a kiedy jestem zestresowana, to boję się że nic mi nie wyjdzie i że zawalę przez to z ocenami. Najchętniej siedziałabym caly czas w domu i nigdy nie dorastała (kolejny przerażający punkt). wieczorami już rozmyślam o tym, że jutro znów muszę tam wrócić, a już w szkole, czy to na lekcji, czy na przerwie marzę, żeby być w domu, czy posiedzieć i zwychajnie pogadać z mamą. Na dodatek narzuciłam sobie jeszcze jeden problem - z jedzeniem. Ciągle powraca do mnie chęć schudnięcia i narzucam sobie kolejną dietę. Teoretycznie wiem, że nie jestem gruba (175 cm i 55-57 kg, a przy obecnej diecie od 3, czy 4 dni 52 kg), ale chciałabym być chuda. Nie wiem jak się z tym uporać, chciałabym mieć do tego wszystkiego normalny stosunek i nie zawieść rodziców, tak, żebvy byli dumni ze swojego jedynego dziecka.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować