Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabłko_czekolada

RESOCJALIZACJA a SOCJOLOGIA

Polecane posty

Gość jabłko_czekolada

HEJ! Jestem w klasie maturalnej i czekają mnie poważne decyzje;) a więc do sedna chciałam zapytać czy studiuje ktoś może socjologie albo resocjalizacje, jakie są warunki zdania maturki, i czy ciezki kierunek, jak z pracą po tym????? chciałabym znać waszą opinię na ten temat, jeśli się orientujecie, dziękuję z góry

Gość jabłko_czekolada
?

Gość zabotowa5296
pracy po tych kierunkach raczej mało, jestem po resocjalizacji i placówki (policja, areszty, inne) sa obstawione przez rodziny i znajomych, po socjologi to co można niby robić??? wolałabym skończyć ekonomię, albo rachunkowość

ani po jednym ani po drugim nie ma pracy. socjologia to kierunek ksztalcacy bezrobotnych. po resocjalizacji mozesz jeszcze ewentualnie w wiezieniu sie zalapac czy w swietlicy srodowiskowej lub nie wiem.. w jakims zakladzie poprawczym.. ale co roku tyle ludzi to konczy ze nie wiem czy sa wolne miejsca tak od reki. na pewno nie trudne- to są pokrewne kierunki pedagogiki czy cos w tym stylu -czyli najlatwiejsze i tym samym najmniej oplacalne kierunki. po co to w ogole studiowac?? wez postaw lepiej na inny kierunek , zaden z tych dwoch a juz na pewno nie socjologia nie przyniesie ci kokosów. to mowie na podstawie obserwacji znajomych po tych kierunkach.

Gość jabłko_czekolada
to na co mam isc? ??? powiem tak chce zdawac mature z wosu i co po tym moge..... a marzy mi się praca jako kurator, praca z trudną młodzieża czy cos w tym stylu...

Resocjalizacja to błędne koło bez końca! Tam idą ludzie, których samych trzeba resocjalizować! Dresiarze i k00rewki po psychologiach jakichś! Socjologię zrób, a potem filozofię! To bardziej niematerialne kierunki są!

to na pewno nie socjologia... tam bedziesz dzownic i pytac ludzi jaki serek zjedli na sniadanie......

Gość jabłko_czekolada
to ja juz nie wiem ..... kurcze, boje sie nie wiem co robic, w tym kraju masakra jakas, we wszystko sie idzie ale w ciemno

dobrze jest zrobic 2 kierunki - np jeden dziennie a drugi zaocznie zeby byc bardziej elastycznym na rynku pracy. dobrze tez jest nauczyc sie jezyka ang lub niemieckiego bardzo dobrze. jak tak bardzo chcesz pracowac z trudna mlodzieza to idz na resocjalizacje,ale jakie masz po tym szanse na prace to nie wiem.. socjologie juz ci pisalam- zdecydowanie odradzam bo nie ma pracy po tym po prostu,. chyba ze chcesz sobie postudiowac dla samego studiowania.. musisz sie zastanowic dokladnie co chcesz w zyciu robic. poprzegladaj sobie oferty studiow, przeanazlizuj dokladnie jakie przedmioty sa tam potrzebne.. sam wos na maturze to chyba mało ambitne? to raczej pojscie na łatwiznę bo przeciez z wosu materialu jest najmniej i sama pamieciowka tylko. wiec warto juz teraz sie wiecej pouczyc zeby zaprocentowalo w przyszlosci.

Gość jabłko_czekolada
kurde to bym musiała jeszcze biologie zdac? jeju a tego sie boje..faktycznie , z samym wosem świata nie zawojuję......