Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość welomelka

interpretacja badan ...

Polecane posty

Gość welomelka

Mozecie mi zinterpretowac : czas protrombinowy i HBS ? O ile widze ze z czasem jest cos nie tak, tak wogole nie czaje tego HBS. Zawsze na wyniku mialam wynik ujemny czy dodatni i wszystko bylo jasne, a tutaj nie kapuje ;/ Wychodzi na to ze jest dodatni a to chyba zle ;/ I odnosnie czasu protrombinowego. W labolatorum ktorym robilam badania maja norme 9-12 sekund, a wszedzie w internecie czytam o 12-16 sekundach. Ja mialam 13. I sie strasznie boje czy cos jest nie tak. za pare dni mam miec zabieg i nie wiem czy przy takich wynikach zrobia mi operacje :( Moj lekarz wraca w czwartek, a ja schizuje bo nie wiem co robic :( b ozabieg w poniedzialek. http://zapodaj.net/e0029491ae32.jpg.html

Gość welo ...
;(

Gość welo ...
?

poczytaj sobie o czasie protrombinowym w internecie, jest lekko wydłużony, ale moze to pomyłka laboratorium krew na oznaczenie czasu krzepniecia też trzeba umiec pobrać HBS no cóż, nie wygląda to dobrze, ale może też źle jest oznaczony

o i porównujac czas protr. z tym HBS wskazywałoby na jakieś problemy z wątrobą, albo braki czynnkików krzepnięcia

Gość do asiamt
wez dziewczyno nie schizuj ;/ i nie pierdol glupot bo autorka sie jeszcze zdoluje ;/ HBS masz idealny! A czas protrombinowy tez nie jest zly.