Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammusiaa

Czopek dla 2 tygodniowego niemowlaka ???

Polecane posty

Gość Mammusiaa

Mam w domciu 2 tygodniowego Synka. Maluszek od 2 dni nie zrobił kupki. Jest karmiony mlekiem modyfikowanym ponieważ, niestety nie miałam pokarmu. Pan doktor po wizycie domowej zalecił podanie w razie czego połowę czopka glicerynowego. Co o tym myślicie? Czy to bezpieczne dla takiego maluszka ?

Gość fhgrsxh
Jesli Maly nie meczy sie z powodu nie zrobienia kupki to nic nie dawaj. Ja mojemu dawalam czopek i nic. Pedriatrka kazala delikatnie termometrem i za kazdym razem dzialalo:)

Gość mama-mia84
skoro lekarz tak zalecił to tak,to tylko gliceryna wiec mic mu sie nie stanie. Moj tata mowil ze "100 lat" temu jak dzieciątko nie mogło sie wypróznic to wkładało sie kawalontek mydełka i było po wszystkim.

Gość cn dsv c,s
to zalezy jak synek sie zachowuje, jesli sie spina i widac ze boli brzuszek to ja bym podala ale tak 1/3 badz tylko lekko podraznila, natomias jesli nie ma sygnalow ze cos nie tak to bym sie wstrzymala, czopki to ostatecznosć, masuj mu brzuszek, przyciagaj nozki do brzuszka ja tak robilam i pomagalo.

Gość Jahjmdu
Ja podawałam. córkę karmiłam piersia. raz nie robiła kupy 9 dni. jak nie placze i nie ma objawów bólu brzucha to nie dawaj. jak daje znaki że nie może zrobić kupy to podaj połowę.

Gość Mammusiaa
Dziękuję Wam za rady. Jeżeli Maluszek jutro nie zrobi kupki to zaaplikujemy mu 1/2 czopeczka :) Miejmy nadzieję, że zrobi kupkę :)

Gość setimm
Dokładnie jesli bobas nie płacze itd. to nie podawaj. Dopiero jesli zauwazysz ze robi sie niespokojny to mozesz podac.