Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka_MB

kiedy zrobić test , aby był wiarygodny

Polecane posty

Gość majka_MB

Witam wszystkie kobietki.Szukam pomocy na waszym forum jestem przekonana że właśnie u was znajdę zrozumienie i odpowiedz na moje pytania. Otóż od niedawna staramy się z moim facetem o dzidziusia kochałam się dzień przed owulacją jak i potem aż do końca dni płodnych.ostatni raz był 31 sierpnia. Zmierzam więc do mojego pytania kiedy mogę zrobić test aby był wiarygodny nie chcę czekać do @ bo ta dopiero 14 a już teraz strasznie boli mnie w prawym boku i delikatnie podbrzusze, zaczynają boleć piersi a dzisiaj rano było mi licho nie wiem co o tym myśleć. Poczekałabym do dnia okresu ale mam dość ciężką pracę i się martwię. Czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam.

Najlepiej zrobic test w dniu spodziewanej miesiączki i najlepiej sobie nic nie wkrecac .. powodzenia zycze

Gość cyki cyki
Teraz to stanowczo za wcześnie, bo być może nie doszło nawet do zagnieżdżenia. Albo czekasz do dnia okresu lub robisz test domowy dzień, kilka dni po, albo na krótko przed terminem miesiączki robisz betę. Nie napisałaś, kiedy miałaś prawdopodobną owulację, dlatego patrzyłam na ten ostatni stosunek.

Gość majka_MB
owulacja była 30 sierpnia zawsze się zgadza i daje sie odczuć więc jestem prawie pewna że była właśnie w tedy. Nie nakręcam się poprostu się martwię mam dość ciężką pracę i dużo dźwigania więc nie chcę ewentualnie tego zniszczyć

Gość cyki cyki
Więc na test za wcześnie. Zarodek zagnieżdża się, powiedzmy, w około 7 dniu po zapłodnieniu, a jeśli kochałaś się przed owu, to jeszcze trzeba doliczyć ten dzień przed stosunkiem na dotarcie plemników do komórki. Zrobisz test za wcześnie, to wyjdzie mało wiarygodny, nawet jeżeli jesteś w ciąży.

Gość majka_MB
dziękuję muszę lecieć do pracy, dzisiaj będę się oszczędzać najwyżej wyjdę na leniucha ;-) jakoś minie jeszcze te kilka dni

Maju dziecku się nic stanie przez te dwa tyg ;) Masa kobiet nie wie wtedy, że jest w ciąży i piją, pala dźwigają... dlatego natura to tak sobie obmyśliła, że to taki... hmmm... "okres ochronny" :D Nie wkręcaj sobie, nie denerwuj się ;) I życze powodzenia :D

Gość majka_MB
Trochę mnie uspokoiłąś bardzo Ci dziekuję właśnie o to się najbardziej martwiłam....teraz mogę spokojnie iść....,papa

Gość zarodek MUSI się zagnieździć b
y test wyszedł pozytywny! bo dopiero po zagnieżdżeniu w organiźmie matki pojawia się gonadotropina kosmówkowa czyli ludzki hormon zwany B hcg do zagnieżdżenia dochodzi pomiędzy 5 a 12 dniem po owulacji, a 1-2 dni po zagnieżdżeniu pojawia się gonadotropina kosmówkowa, którą może wykryć test ciażowy tzw. sikany albo z krwi dlatego jeśli nawet kobieta jest pewna co do dnia owulacji najpewniej odczekać te 12 dni + 1 dzień;)

jeśli nie chodzisz na monitoring cyklu do ginekologa to nie stwierdzisz kiedy była owulacja, i czy w ogóle była. najlepiej poczekać z testem do dnia spodziewanej miesiączki i nic sobie nie wkręcać.

Hej;p Mam pytanie. Okres powinnam dostać 4.09. Od ostatniego stosunku minęło 13 dni. Powinnam się martwić?? Proszę o odpowiedź.