Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samochod samochod samochod

Wysokość opłat za samochód

Polecane posty

ile placicie rocznie za swoj samochod? potrzebuje rozeznania. Bede wdzieczna z odpowiedzi. Zastanawiam sie czy będzie mnie stać na utrzymanie autka:) bo zamierzam sobie kupić.

Gość a co to znaczy
jeśli nóka sztuka to tyle co ubezpieczenie, kupno zimowych opon i zmiana z letnich we właściwym czasie, benzyna i płyn do szyb. Jeśli stary, używany, to co chwila dochodzą jakieś awarie :) Aha no i oczywiście ubezpieczenie. Suma summarum trochę to kosztuje :)

Gość to zależy jaki
samochód i jakie ubezpieczenia.

Wiem, że zależy dlatego pytam jak Wy płacicie. Samochód na pewno używany, bo nie stać mnie na nówkę, ale będę kupowała z doświadczonymi ludźmi więc nikt rozsypującego grata mi nie wciśnie. I ja chciałabym tylko dowiedzieć się o opłaty związane z ubezpieczeniem. Wiadomo, że kwestie naprawe, części i paliwa to indywidualna sprawa i jednemu samochód posypie się 3 razy do roku, a drugi będzie jeździł kilka lat bez szwanku. Nie wiem na jakie koszta przygotować się odnośnie opłat związanych z tym co konieczne OC, AC rózne przeglądy itp.

Gość a co to znaczy
ubezpieczenie też zależy od tego czy samochód nowy czy stary i jaką ma pojemność silnika. I czy masz jakieś zniżki czy zwyżki. Samo OC nie jest takie drogie. Plus NW oczywiście. Natomiast koszty podnosi AC. I chyba nie należy szukać tam gdzie najtaniej, bo co z tego, że płacisz małe stawki jak potem w razie potrzeby okazyje się, ze firma jest niewypłacalna i nie dostaniesz odszkodowania..

Mój ojciec rocznie płaci 14188 zł rocznie już za wszystkie potrzebne opłaty :o ale ja nie chciałabym tyle.. On ma silnik 2.0

źle, źle, źle 14188 niee absolutnie nie:) 1418zł pomyłka.

na piechotę chodze już 20 kilka lat. Jak chcesz to dbaj o ekologię, ale ja chcę sobie kupić samochód.

Gość 12345u473490
noi huj ze jest nie wyplacalna bedzie sie martwil ten ktoregoona skasuje przeciez:P a jak ja skasuja to bierze z odszkodowania tej sooby nie wiec bierz gdzie najtaniej ja mam corse 1,2 z 94 roku i ubezpiecznie kosztuje mnie 350zł ale mammax znizek wymiana opon 2 razy w roku 2x50zł= 100 5 litrow oleju to ok 130zł mam lpg wiec przgelad 160zł raz do roku wymiana swiec bo na lpg trzeba czesciej to 40zł- tzn sama wymieniam filtr powietrza 22zł jeszce jakis tam od lpg 9zł psuc sie nie psuje czasem sie zdarzy ale ja ie jezdze po warsztatach lepiej samemu zrobic bo strasznie oszukuja:P