Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krokodilla

świąd i pieczenie

Polecane posty

Gość krokodilla

Jestem podczas kuracji antybiotykowej. Stosuje antykoncepcję doustną. Od wczoraj czuję świąd i pieczenie w miejscach intymnych. Nie odczuwam jednak ani bólu przy oddawaniu moczu, nie towarzyszy tez temu przykry zapach. A moja wydzielina jest gęsta i biała. Ale mam tak naturalnie... Dodam ze jestem w 3-cim tygodniu stosowania tabletek. I praktycznie mam tak co miesiac. Tylko ze wtedy Myslalam ze po prostu przed miesiączką organizm jest bardziej wrażliwy a wszystko to spowodowane jest współżyciem. Zwykle jest tak ze ten dyskomfort ustępuje po 4-6 dniach... Teraz tez wiem ze nie jest spowodowane to współżyciem gdyż nie kochałam się z moim mezczyzna od jakiegoś czasu. Co mam zrobic? Jakie środki sa najlepsze do codziennego stosowania aby temu zapobiegać?

Gość mirajeje
być może to byc grzybica

Gość ela 33
Antybiotyki niszczą florę bakteryjną, to faktycznie mogą być grzyby. Czasem nawet branie leków osłonowych nie pomaga. Wybierz się lepiej do ginekologa, niech Ci coś przypisze. Ps. Antybiotyki osłabiają działanie tabletki anty. i trzeba uważać by nie było ' niespodzianki".

Zdecydowanie masz jakąś infekcje, musisz umówić się na wizytę do ginekologa, kiedy ja zażywam jakiś antybiotyk ( bo one niszczą też dobre bakterie w naszym organiźmie) to zakładam sobie profilaktycznie lactovaginal dopochwowo, zawiera bakterie kwasu mlekowego więc chroni miejsca intymne. Koleżanka ma racje uważaj w czasie stosunku lepiej dodatkowo zabezpieczcie się prezerwatywą na czas leczenia.

Gość agula8
biała serowata wydzielina bez zapachu to jeden z objawów grzybicy, a grzybica po antybiotyku to sprawa typowa i bardzo częsta. Radziłabym zrobić sobie kurację provagiem: 20 dni 1x dziennie +2xtydzień przez miesiąć, a potem przy każdym zastosowaniu antybiotyku jedno opakowanie. To powinno odbudować florę bakteryjną. A na szybko można smarować clotrimazolem, pomoże na świąd i pieczenie. Jeśli to nie pomoże wybierz się do lekarza. podczas leczenia nie powinno sie współżyć, a czasem potrzebne jest leczenie również partnera-do rozważenia u lekarza.

Gość karola_1234
ja też miałam taką wydzielinę - brałam wtedy provag doustnie przez 20 dni, pod koniec kuracji juz nie było objawów,udało się wyleczyc! teraz profilaktycznie biore sobie przez 4-5 dni provag po kazdym okresie