Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aakachaa

Kiedy można zrobić test ciążowy

Polecane posty

Gość aakachaa

Witam,kochalam sie zmoim chlopakiem 4 dni temu i to sie stalo... Jestem bardzo ciekawa czy jestem w ciazy czy nie?? Kiedy najwczesniej moge zrobic test ciazowy zeby byl wiarygodny??

Gość nananaaa
niby po pierwsym dniu planowyanej miesiaczki, ale podobno sa testy ktore juz kilka dni po zaplodnieeniu pokazuja dodatni wynik.

w dzień spodziewanej miesiączki z porannego moczu, ale to w googlach można znaleźć nie trzeba ludziom tyłka zawracać.

w dniu spodziewanego okresu z pierwszego moczu lub jeśli nie wiesz kiedy masz mieć okres to po 18 dniach od tego stosunku, też najlepiej z samego rana

Gość Kasiulek mmmm
Na każdym teście,który kupisz w aptece jest napisane po ilu dniach od stosunku można ich użyć aby były wiarygodne,przeważnie minimum po 6 dniach.Moim zdaniem najlepsze są testy płytkowe,w wielu aptekach taki najtańszy kosztuje 4-5zł a i tak są tak samo dokładne jak i te droższe.Jak ja byłam w ciąży to po 7 dniach były już bardzo wyraźne 2 kreski:)

ale podobno sa testy ktore juz kilka dni po zaplodnieeniu pokazuja dodatni wynik. kilka dni po ZAPŁODNIENIU to również czas okołomiesiączkowy. Do zapłodnienia nie dochodzi w momencie wytrysku faceta ... ani pięć minut później też nie.