Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

widząca testrale

Czy kelnerki mają całe napiwki dla siebie?

Polecane posty

Tak się zastanawiam :) jestem kelnerką od niedawna i niby nie mam się rozliczać z napiwków. Jestem ciekawa czy serio tak będzie. Szef płaci najniższą krajową a za to mamy sobie brać napiwki. Tylko że ja w 8 dni albo raczej nocy uzbierałam ponad 500 zł i zastanawiam się gdzie jest haczyk :p

Gość niskie skladki do zus
Haczyk jest taki, że małe składki płaci pracodawca i kiepska emeryturka będzie. Więc nie radze długo kelenrować tylko pracowac porządnie i odkladac na emeryturke

Gość Frankieee
Oczywiście napiwki powinny być dla Ciebie ale mój kolega był kelnerem na praktyce i musiał oddawać napiwki :O:O:O Kurwa nie dość że za darmo na kogoś robić to jeszcze napiwki od młodego chłopaka wyciągają. Ja bym wtedy powiedziała, że dziękuję za napiwek ale to szef zgarnia więc nie trzeba :D

Mój szef jest niby ok, ale lokal jest nowy i nie ma starych pracowników od których można by sie dowiedzieć czegokolwiek. W każdym razie do tej pory nikt się o tą kasę nie upomina :)

skoro sie nie upomina, to pewnie napiwki sa dla ciebie... a mówisz mu, ile tych napiwków masz?? Jesli nie, to on nawet nie wie pewnie, ile tego jest... a skoro w 8 dni zebrałaś 500zł, to z napiwków ci wyjdzie druga pensja prawie :)