Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mactor

jaki pomysł na biznes ?

Polecane posty

Gość Mactor

Witam, tak się niestety złożyło że jestem w trudnej sytuacji życiowej (mianowicie straciłem pracę). Mam na utrzymaniu rodzinę - mieszkam w największym mieście w Polsce. Ponieważ swego czasu nie zarabiałem źle to udało mi się troszkę pieniędzy odłożyć.... nie jest to jakaś ogromna kwota.... czy ktoś może mi podpowiedzieć czym / jaką branżą warto się zainteresować ? co może być popularne w najbliższym czasie ? jak sobie poradzić ? co można dzisiaj otworzyć - coś co pomoże mi jakoś stanąć na nogi ? Z góry dziękuję za pomoc.... niestety do tej pory wiodło mi się dobrze i kompletnie nie ogarniam tego tematu... nie bardzo wiem jak się w tym wszystkim odnaleźć :(

Gość Daro89
A myślałeś o sklepie internetowym? Moim zdaniem dobra opcja, jeśli trafisz w dobrą niszę :)

myślałem - tylko co tu sprzedawać ? nie ma żadnych kontaktów, znajomości, niczego.....

Zalezy, co potrafisz robić... Moim zdaniem, dobrym rozwiązaniem jest teraz załozyc firme remontową albo organizującą przeprowadzki.. jest z tego niemała kasa, a i popyt też jest..

Ja pracowałem za biurkiem głównie. Znam komputer, programy, trochę księgowości i tyle. Wiem że dzisiaj najważniejszy jest pomysł - a o dobry niestety trudno :(

aha... no to może jakieś biuro rachunkowe?? To jest trochę praca sezonowa, bo np. PIT-y sie rozlicza na początku roku i pewnie miałbys wtedy wielu klientów, ale może poradziłbys sobie z prowadzeniem księgowości dla jakiejś firmy??

ale skąd bierze te ręczniki i pościel ? z hurtowni ? ma tam rabaty ? co do biura rachunkowego - czy tu nie trzeba amieć ekonomicznego wykształcenia ? Każdy może takie biuro założyć ?

W Polsce jest to jak najbardziej możliwe :) możesz załozyc nawet gabinet masażu, będąc z wykształcenia architektem :) nikt nie sprawdza oficjalnie twoich kwalifikacji.. ale klienci oczywiście mają do tego prawo..

Gość BiednyMuzyk22
dla mnie jestes ciota- ja mieszkam w miescinie niecale 50000 i gnije na bezrobociu ale cos dzialam a ty W WARSZAWIE bezrobotny... warszawiacy sa pojebani to zawsze sie potwierdza

dziękuję za epitet, ale jakoś nnie ani nie zmobilizowałeś ani nie pomogłeś :P wierzę za to że ci ulżyło i się dowartościowałeś :) to mnie cieszy i serdecznie cię muzyku pozdrawiam.

Wiesz..w warszawie na każde ogłoszenie teraz odpowiada tysiące osób;/ Polecam jakaś własnie firme remontową - albo handel czymś, nawet na all. :) Biuro rachunkowe może założyć każdy, jednak jakiś samodzielny księgowy z licencją MF musi się podpisywac pod tym - a zatrudnienie takiej osoby nie kosztuje mało..

Gość BiednyMuzyk22
Nadia na zadupiu na jedno ogloszenie jest tez minimum kilkadziesiat sob tylko tych ogloszen z tysiac razy mniej i zarobki dziesiac razy gorsze

Wiem:) Jednak zauwazyc pragnę, że w takiej W-wie też nie jest łatwo:/ Stawki też niskie, a koszty utrzymania wysokie.. Sama szukałam w waw pracy i wiem jak to wygląda;/ W końcu w swojej rodzinnej miejscowości znalazłam..

Gość BiednyMuzyk22
niepojete te narzekania warszawiakow juz tu kiedys byl taki co pytal czy warszawie jakies kluby i rozrywka sa bo znalezc nie moze... nadia a ta twoja miejscowosc t co? trojmiasto? krakow? wroclaw? poznan?

A NIE:) 40km od Warszawy. Haha w sumie też nie wiem gdzie są jakieś cluby w Wawie:D ale ja nie jestem Warszawianką, ja tam tylko zaocznie studiuję:)

Gość BiednyMuzyk22
40 km od wawy pfff pomieszkaj sobie ja ja na zadupiu to zrozumiesz jak jest

Gość student zaoczny24
Biedny muzyk jesteś debilem kup sobie mieszkanie na tym zadupiu, a kup sobie w wawie zobaczysz jaka różnica, a w zarobkach wcale aż takiej nie ma.

Na zadupiu nikt mieszkać nie każe. Można wyjechać za granicę lub tej cudownej Warszawy. Możliwości jest mnóstwo.. Po co mieszkac gdzies, gdziep racy nie ma? Ceny mieszkań w Wawie sa zabójcze. Na zadupiu nie...

Gość BiednyMuzyk22
nie ma ??? mialem oferte pracy jako telemarketer - z wielka laska 300 zl miesiacznie bez ubezpieczenia gdzy powiedzialem ze za to nie da sie wyzyc to skonczyla sie rozmowa a we wroclawiu gdzie jest konkurencja taki sam telemarketer ma 1500 i zyje z tego (moj znajomy) oj nie ma roznicy nie ma

Gość student zaoczny24
a gdzie można sprzedawać spermę ?

Pracowałam jako telemarketerka i nie polecam:P Pora się przeprowadzić:) Do miasta gdzie zarobki i ceny mieszkań są średnie... bo Wawa powala;/

Gość BiednyMuzyk22
a na przeprowadzke trzeba miec pieniadze - ktorych - z braku pracy - nie mam

Gdzie dokładnie mieszkasz? Okolice jakiego większego miasta? Ile do tego Wrocka masz km?

fajnie że topic kwitnie.... szkoda że nie na temat :) ktoś ma jakieś fajne pomysły które można zrealizować ? może coś podpowiedzieć ? dać jakąś radę ? oczywiście bez ubliżania bo na to sobie nie zasłużyłem.

Gość student zaoczny24
kolego weź sobie dotacje z UP np. na myjnie z wulkanizacją, nie wiem na czym sie znasz ale mało rzeczy sie dzisiaj opłaca, no chyba że masz z 200 tysięcy na inwestycje bo za 50 tysi mało co otworzysz może sklep z winami ? na franczyźnie http://dobrewina.pl/ musisz sie na czymś znać i tam celować.

Gość teosia
ile masz oszczednosci, na jaki kredyt mozesz liczyc?

Szukac innej pracy Przepisu na biznes nikt Ci tu nie poda. Jest mała szansa, że ktos podpowie.. zainspiruje.. Najpewniej jednak szukac pracy..

właśnie chodzi mi o podpowiedź jakąś.... przepisu nie da nikt - tak jest w biznesie. Albo wyjdzie albo nie, recepty na sukces nie ma niestety. Mogę zainwestować koło 100 000 PLN.