Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturapia

Nie mogę znaleźć pracy. Wysyłam cv i zero odpowiedzi.

Polecane posty

Gość naturapia

Nie mam doświadczenia zawodowego ale jak mam mieć skoro dopiero zaczynam studia zaoczne. Od pon do pt mogłabym pracować ale nie mam gdzie. Wysyłam cv ale zero odpowiedzi. Mam chodzić po mieście i rozdwac cv zeby ktoś odpowiedział bo na maila zero?

Gość naturapia
Ale ja szukam pracy bardziej akceptowanej przez społeczeństwo. A skąd jestes? :D

Gość escape@o2.pl
witam w klubie ale Ty przynajmniej jesteś młodsza a ja pewnie mając 26 jestem dla pracodawców za stara:D choć wyglądam podobno na 20

Gość xdjhddddddddd
ja szukam chociazby w jakims sklepie. Przeciez obsluga kasy fiskalnej to no problem, ale nie mam doswiadczenia wiec mnie nie chca no kurwa mac :O

Gość naturapia
Problem tkwi w tym że nie masz doświadczenia a nie w wieku. Ja specjalnie poszłam na zaoczne żeby sobie robić doswiadczenie zawodowe i staże w trakcie studiów. Teraz jednak widzę że znalezienie pracy wcale proste nie jest... :(

Zaczynałam pracę dopiero po studiach (w tym czasie wychowywaliśmy dziecko). 24latka bez doświadczenia (nie licząc wolontariatu w zawodzie) - patrzyli na mnie jak na kosmitkę.Załapałam się to telemarketingu, a potem to już jakoś poszło.

Gość naturapia
No ja też żeby nie było nie szukam pracy od razu w jakiejś firmie. Składam cv do ofert jako sprzedawca, recepcjonistka itp. Już 2 miesiace szukam i zero!!

Gość naturapia
Dlatego ja uważam że najlepsze studia to studia zaoczne. W trakcie studiów trzeba brać jak najwiecej staży nawet jeśli są bezpłatne a potem po studiach ma się super prace.

--->naturapia święta racja, ale nie zawsze można to tak zorganizować. Z resztą zamiast studiów lepiej iść do zawodówki - teraz ci ludzie przebierają w ofertach. Ale mądrzy jesteśmy z reguły po czasie :) jak można się obejrzeć wstecz i dostrzec własne błędy. Nie ma innej rady - trzeba wysyłać cv. chodzić na rozmowy i pewnie w końcu gdzieś się zahaczyć. Wszystkim szukającym życzę powodzenia :) Trzymam kciuki.

Gość student zaoczny24
nie myśl, że po studiach jest tak różowo ja pracowałem 2 lata w trakcie studiów jako sprzedawca w sklepie i prawie 2 lata jako przedstawiciel handlowy, a teraz od 2 miesięcy szukam pracy i byłem na 1 rozmowie przez ten czas także teraz są trudne czasy, bo ci co mają dobre prace to trzymają posadki, a nowych miejsc jak na lekarstwo ajlepsze zajmują rodziny i znajomi, a potem dopiero kogoś szukają.

Gość BiednyMuzyk22
jesli nie mieszkasz w miescie wojewodzkim to bez znajomosci nie licz na prace- chodzenie tez nic nie da tylko nachodzisz sie

ale szukasz pracy tylko dla zdobycia dosw. czy zarobkowo ? jestes mloda... idz na jakis staz... wiadomo nie dorobisz sie tam milionow... ale to bedzie dobre dla twojej przyszlej kariery zawodowej

Gość student zaoczny24
to nie chodzi o doświadczenie poprostu nie ma w tej chwili pracy ! mam wyższe ekonomiczne wykształcenie po miesiącu poszukiwań wpisałem sobie do CV wiele fikcyjnych rzeczy jak większe doświadczenie itp. i dalej zero odzewu także bajki z doświadczeniem możecie sobie wsadzić...Tylko nie porównujcie 2-3 lata temu teraz jest dużo gorzej.

Gość student zaoczny24
Rachunkowość mam certyfikat ze specjalizacji w funduszach inwestycyjnych, więc przestań pierdzielić, też tak mówiłem jak ty dopóki miałem prace, rzuć pracę i zacznij szukać, ale bez znajomości, rodziny zobaczysz jak jest.

ja nigdy nie mialam problemow ze znalezieniem pracy ... wiec sory ale nie podciagaj kazdego nieudacznika po bylejakich studiach tylko dla papierku bez umiejetnosci pod siebie !!

Gość student zaoczny24
dobra wypierdalaj w podskokach gówno mnie obchodzi, że nie miałaś problemów możę tobie wystarcza 1500zł.

Gość student zaoczny24
super pewnie ktoś ci załatwił, albo pracujesz u mężusia, zresztą zacznijmy od tego ile masz lat bo pięć lat temu to żaden problem ze znalezieniem pracy był.

student zaoczny24 -> boze jakis ty glupi... nie dziwie sie ze nikt cie nie chce do pracy... ciezko zrozumiec ze ktos moze miec dobra prace dzieki sobie i swojej wiedzy jak widac dla ciebie hahahh

Jak to jest?Bo mówią że po studiach na Politechnice jest multum pracy:-)

Gość student zaoczny24
rzuć prace i poszukaj nowej pozatym 4 tys to nie jest dużo.

Gość student zaoczny24
otóż to masz 30 lat cofnij sie w czasie i spójrz realnie jak zdobyłaś tą pracę.

Gość żona_ nie swojego
ot ... i znowu najmądzrejsza we wsi ( zaraz po Burku sostysa) sie odezwała. Żona swojego męza, filar kafeterii, wszystkowiedząca, umiejaca znależć lekarstwo na wszystko ... od hemoroidów po załamanie psychiczne.

student zaoczny24 -> normalnie... zlozylam CV ( mam spore dosw. w zawodzie... ktory jest moja pasja...) zaproszono mnie na rozmowe... wypelnilam test kwalif. ... oddzwolnili i zaproponowali wspolprace ...

żona_ nie swojego -> 1. nie no ciebie tu nie mam hahah 2. znowu zero do powiedzenia w temacie hahah 3. pluj sie dalej niedorajdo ... znudzilas mi sie ... i bede cie ignorowac :P

Gość student zaoczny24
rozumiem, że jak miałaś 24 lata też miałaś spore doświadczenie ? otóż to teraz mi powiedz jak mam go zdobyć skoro pracy nie ma ? zresztą widać zbyt pilnie nie pracujesz skoro siedzisz na kompie w środku dnia :)