Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturapia

Nie mogę znaleźć pracy. Wysyłam cv i zero odpowiedzi.

Polecane posty

Gość żona_ męza swojej żony
no nie ... nie rób mi tego... nie mogłam ci sie tak szybko znudzić... miej listość :P:P:P Debilko , jesteś jak przedwojenny proszek na mole , wszystko leczysz :P

student zaoczny24 -> pracuje jako webdeveloper... i wiem kiedy musze cos pilnie zrobic i nie ma czasu na kafe itd... wiec sory nie udalo ci sie dopiec mi :P tak jak mialam 24lata mialam juz sporo projektow wykonanych prywatnie... jako moja pasja... studiowalam na dwoch kierunkach ... i znalazlam prace... cos jeszcze ?

Gość student zaoczny24
bardzo sie ciesze, ale moją pasją nie było tworzenie stronek internetowych czy czegoś tam, a zagadnienia ekonomiczne dlatego to zdecydowałem sie studiować, ty poprostu trafiłaś z dobrą branżę i taka jest prawda, a ja no cóż po wprowadzeniu pewnych rekomendacji kredytowych znaleść prace w finansach czy banku jest dużo trudniej, a przede wszystkim zarobki już nie takie jak kiedyś.

Ignorujcie "żona swojego męża"to znudzona żona i matka.Ty masz spore doświadczenie?:-)na moim wątku napisałaś że najpierw studiowałaś pedagogikę a potem podjełas pracę jako programista i dopiero wtedy podjelaś studia informatyczne:-)a java,html,php wyssałaś zapewne z mlekiem matki:-)

student zaoczny24 -> moj maz ktory w pazdzierniku bedzie mial 24 lata... :P ... tez studiuje zaocznie ekonomie... i dobrze wie ze nie znajdzie pracy w tym zawodzie... bo nie ma po tym zandego zawodu tak naprawde ... robi to dla papierka... wiec pomysl czy twoje idealy maja sie jakos do realnosci ...

Gość student zaoczny24
fragment z artykułu: "MSWiA ma zastrzeżenia do wykształcenia 13 strażników z podstawówką (powinni mieć co najmniej wykształcenie średnie) oraz 131 osób z maturą - komendantów, zastępców czy naczelników wydziałów -, którzy powinni być po studiach. Dwóch komendantów skończyło zaledwie podstawówki. Wojewodowie zostali już poproszeni o to, żeby wykluczyć takie sytuacje. (PAP)"

Gość student zaoczny24
młodego masz męża :)

Gość również szukam....
Mnie również jest znaleźć ciężko pracę. Może po studiach spojrzą na mnie inaczej, ale póki co tego papierka nie mam. Jestem dopiero po szkole średniej i maturze. Wybieram się na Uniwersytet Wrocławski wydział prawa, ekonomii i administracji. Co z tego będzie zobaczymy, ale póki co chciałabym załapać się gdziekolwiek, bo pracować trzeba zanim skończy się te studia, ale póki co również roznoszę CV i czekam. Niestety ciężko jest bardzo ciężko dla ludzi, którzy dopiero rozpoczynają swoją karierę zawodową.Ci już po studiach może doświadczenia nie mają, ale inaczej wygląda taka osoba niż osoba z maturą, która nigdy nie pracowało. Mnie też jest ciężko, ale szukam. Póki co szukam czegokolwiek nie mam jakiś wymagań wielkich byle było co jeść i za co się utrzymać podczas studiów. No, ale jest jak jest... nawet nie wiem czy coś się zmieni gdy skończe te studia. Jednak jestem dobrej myśli. Może w końcu ktoś zwróci uwagę na moje CV i mnie zaprosi, a wtedy dopiero się będę mogła wykazać i może ktoś mi coś zaproponuje, ale niestety zero odpowiedzi.

W dzisiejszych czasach, kiedy to 9\10 osób kończy studia często w kierunkach nikomu niepotrzebnych wybierać i przebierać w ofertach pracy mogą ludzie z fachem w ręku. Powtarzam Z FACHEM, nie z papierkiem! Nowego inżyniera łatwo znaleźć i wymienić na model bardziej posłuszny i służalczy oraz pracujący za jeszcze mniejsze grosze, natomiast wymienić murarza już tak łatwo nie jest. Wińcie za to swoich rodziców z komunistyczną mentalnością, którzy to wciskali wam, że jak nie pójdziecie na studia to będziecie nikim. A kim teraz jesteście zarabiając 1,500zł? Mój głupi brat po podstawówce, choć pracuje fizycznie to zgarnia 3,200 na miesiąc i to bez żadnej umowy cywilno-prawnej.

również szukam.... -> jesli mozesz sobie pozwolic na to aby isc na staz (wiadomo malo kady albo brak... ) to zdobywaj dosw. to zawsze ma znaczenie ! a i studia niech nie beda tylko po to aby zaliczyc byle jak... niech beda twoja pasja a nie przymusem... bo jak do szkoly podst. jest obowiazek isc tak na studia nie..

Ja tez szukam pracy, obecnie jestem na 3 roku finansow i rachunkowosci. Chodze na rozne praktyki i staze ale stalej pracy zarobkowej jak na razie nie moge dostac :(

xy4xy-> 1. miales mnie ignorowac ! 2. widac jak kobiety trkatujesz... u mnie maz gotuje !\ 3. ja jestem w pracy i jakbym byla na urlopie to nie siedzialabym na kafe... ale widac nie masz zycia....

Żono a co uważasz na temat asp.net?ciekawi mnie zdanie kobiety:-)

Gość student zaoczny24
izka89 skąd jestes ?

Skoro ukończyłaś studia informatyczne to moje pytanie niestanowi dla Ciebie problemu:-)

Gość Fach nie fach
Prawda jest taka, ze prace dostaje sie po znajomosci. Ja skonczylam dwa kierunki studiow (jeden techniczny), znam dwa jezyki, mialam juz cztery lata doswiadczenia w zawodzie i tez dlugo nie moglam nic znalezc. W koncu trafilam do pewnej firmy z polecenia znajomej. Kasa jest niezla, ale atmosfera jest do dupy, wszyscy narzekaja, ale nikt nawet nie mysli o szukaniu nowej pracy, bo tej po prostu nigdzie nie ma. Aha! juz w pierwszym tygodniu mojej pracy widzialam kilkanascie osob zostawiajcych cv i rozpytujacych o mozliwosc zatrudnienia (nikt nie zostal przyjety, bo pracy nie ma), tak wiec prosze nie pieprzyc nic o fachu, studiach, kursach. Moja rada - zaloz wlasna dzialalnosc. Jak nie moglam nic znalezc przez ostatnie dwa lata, zalozylam wlasna firme. Na poczatku zadnych kokosow nie bylo, ale dzis siedze na etacie, a na boku mam firme i dwoje pracownikow (sama juz tam prawie nic nie robie oprocz zarzadzania finansami). Wciaz kokosow nie ma, ale tu troche wpadnie, tam troche i pod koniec miesiaca nie mam na co narzekac.

Gość student zaoczny24
z tego co ty robisz to robiłem LIC. i przesrany kierunek :P

Gość tubka
co wy macie wszyscy takie parcie na studia? Jak nie macie doświadczenia, to najpierw trzeba znaleźć pracę, a potem iść na zaoczne, przecież ktoś za te studia płacić musi. najlepiej uczyć się ile się da odwlekając moment wejścia na rynek pracy. Bo najpierw szkoła , potem studia i dziwicie się, ze nie macie pracy, skoro pierwsze doświadczenia zdobywacie w wieku 24 lat? Znam taki przypadek dziewczyna studiowała zaocznie na uniwerku ( płacili rodzice) a ona wychodziła z założenia , że skoro ona studiuje to nie bedzie jeszcze pracować. A potem pretensje, że czemu nie może znaleźć pracy.

Gość umpa lumpa
CV, list motywacyjny najlepiej wreczac osobiscie. Niektore miejsca pracy nie sprawdzaja swoich mailow tak czesto, np. sklep. Po paru dniach nalezy zadzwonic i zapytac, czy twoja aplikacja juz byla rozpatrzona i czy mozesz liczyc na rozmowe kwalifikacyjna. Bez dzwonienia oni nie zainteresuja sie toba, musisz im o sobie przypomniec, ze ci zalezy. W liscie motywacyjnym napisz, ze szybko sie uczysz, ze liczysz na zdobycie doswiadczenia zawodowego, itd.

W tej chwili robie licencjat a potem magistra ale w innym kierunku. Moze wtedy sie cos znajdzie...

Fach nie fach -> gwono prawda... ze po znajomosciach ! a co do wlasnej dzialalnosci to jest najl. wyjscie - jak sie nie udaje znalezc pracy jaka nas satyfakcjonuje... dlatego powtarzam ze zaden papierek nie daje pracy - znajomosci tez nie - tylko wlasna zaradnosc zyciowa !