Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łaj not

jak długo gorączka...

Polecane posty

Gość łaj not

Moje dziecko 1.5 rokuod soboty gorączkuje. ciągle daję nurofeni paracetamol. To jej pierwsza powazna choroba dlatego nie wiem za dużo... Czy tak może być? to już5 dzien, a może się martwić? widziało ją 2 lekarzy. Poprostu nie podoba mi się że gorączkuje tak długo przy chorym gardle + kaszlu + katarze.

Gość D.BillI
jaika gorączka i czy zbija się po lekach?

Gość łaj not
2 dni było ciężko zbić, dosięgała 39,7 ale na 3 dzień się udało dziś jest 4,5 dzień choroby i się znów pojawia 38,5, teraz czekam czy zadziała nurofen szlag mnie trafia bo mała bierze antybiotyk 3 dzień i ciągle tak samo cierpi, do tego doszedl męczacy kazsel

Gość D.BillI
no jak bierze antybiotyk to powinno niedługo zejść... napiszę ci jak było u nas, ale nie chcę straszyć tylko uczulę - mieliśmy osiem dni takiej gorączki i lekkiego kaszlu, dziecko było trochę marudne, ale poza tym ok - też zbijałam, lekarz nic nie stwierdził, nawet byliśmy w szpitalu na rentgenie płuc i nic, dziewiątego dnia przeszło, potem 5 dni spokoju i pewnego ranka dziecko obudziło się kompletnie nie w sosie, bez gorączki, ale nie chciał jeść, płakał i marudził na zmianę , gorączki dostał dopiero wieczorem 39, 5, po dwóch godzinach mimo nurofenu było 40, 5 i wylądowaliśmy w szpitalu z sepsą - pneumokok zaatakował mu płuca, a potem przeszedł do krwi to nie musi być to, na pewno coś Ci lekarz powiedział, jeśli przepisał antybiotyk, ale jakby gorączka wzrosła nagle i nie dawała się zbić to szorujcie na izbę przyjęć trzymam kciuki - a antybiotyk dawaj do końca ile lekarz zalecił

Gość łaj not
jeju właśnie jakbys wyczytała mi w myślach myślałam o sepsie bo to mnie przeraża najbardziej temperatura teraz zbita, ale drugi dzin nic nie jadla kaszel, ktar, męczrnia, i najgorsze ze nie widze poprawy, licze na to kazdego kolejnego dnia najgorsze ze ja tez zachorowalam, vhyba sie zzaraziłam od małej i mi ciężko.. pozdrawiam

Gość D.BillI
jak się nie poprawi to najpóźniej w piątek idźcie jeszcze do lekarza i niech pobierze krew, czy co tam i sprawdzi co to za bakteria dużo zdrowia - trzymajcie się!