Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akijuuyyyy

buraczki na zimę bez przypraw, jak je zrobic?

Polecane posty

Gość akijuuyyyy

mam już ugotowane i potarkowane buraki, ale przepis mi wcięło. Moze wiecie jak je zrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no normalnie naladuj do
sloikow i pasteryzuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość akijuuyyyy
no niby normalnie, ale potem pleśnieją jak są źle zrobione. Razem z sokiem do słoików? Z 15 minut wystarczy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama misia
robię jak piszesz,gotuje buraczki,trę,przyprawiam do swego gustu - solą,kwaskiem cytrynowym i cukrem.Upycham w słoiki i pasteryzuje ok.20 minut.Zimą docieram korzeń chrzanu,który mam w piwnicy,lub jemy bez chrzany z dodatkiem cebuli,drobno krojonej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a Jasiek nie miał czasem
ja robię tak: składniki: * 1 kg buraki, * Sól, * 6-7 łyżeczek cukier, * 4 łyżki ocet Buraki zagotowujemy w osolonej wodzie. Po przestygnięciu obieramy je ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach. Następnie mieszamy je z cukrem i octem. Możemy je spasteryzować w słoikach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×