Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadanie z polskiego

rozwiń myśl _ polski

Polecane posty

Gość zadanie z polskiego

"boga najłatwiej znajdziesz nie pisząc o bogu" jakbyście to zinterpretowali??? proszę o pomoc

Gość zadanie z polskiego
nikt nie pomoże?

Gość zadanie z polskiego
?

Aleś ty tępa. Chodzi o to, że o Bogu nie trzeba ani mówić, ani pisać, ani epatować swoja religijnością, bo osoby religijne to z reguły te, które są w swej duszy skromne i nie sprzedają swej miłości do Boga.

Gość Vanesa paradis
Najłatwiej to to znaczy że szybciej coś osiągniesz jak skupisz się na czymś innym. Np gdy chce ci się spać to nie umiesz bo za bardzo o tym myślisz a gdy skupiasz uwagę na tym by nie zasnąć bierze cię spanie. Mam nadzieję że zrozumiałas o co mniej więcej chodzi. Może ktoś lepiej ci to wytłumaczy

Vanesa paradis Sory, ale jesteś w błędzie. To nie o tu tu chodzi, a wiem co mówię, bo miałam 95% z matury ;)

Gość Vanesa paradis
Może i tak ale ja zawsze interpretuje wszysko głębiej bo tak mnie zawsze uczyła polonistka. Wiesz tak zwane drugie dno. Interpretacja doslowna (twoja) i metaforyczna (moja)

Do sekserki: I dlatego myślisz, że wszystkie rozumy pozjadałaś? Wisława Szymborska miała 65% z matury z interpretacji WŁASNYCH wierszy. Bo liczba procentów zależy od tego, co komisja egzaminacyjna uznała jako prawidłową odpowiedź i tzw. prawidłowy sposób myślenia.Ot, co.

Gość zadanie z polskiego
a moze chodzi o to że wszystko co nas dookoła otacza jest przez niego stworzone?

Gość zadanie z polskiego
Piszą o czaplach co wstają jak poranne zorze o jeżu co ma oczy wystające o morelach co pochodzą od dziadka migdała śmiejąc się że mają drzewo ginekologiczne o słoniu co ma problem bo usiąść nie może o kundlu bliskim sercu bo wyje po trochu Boga najłatwiej znajdziesz nie pisząc o Bogu to jest z tego tekstu

Gość zadanie z polskiego
dzięki:)

Gość poszukaj tutaj
Bóg czyli Natura" - Seneka