Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbnmvb mlkjgof

co zamiast podkladu ??

Polecane posty

Gość nbnmvb mlkjgof

hej, dzisiaj bylam u kosmetyczki i ta zwrocila mi uwage, ze nakladam za duzo podkladu;) milo mi nie bylo, nie powiem. postanowilam cos z tym zrobic. wiec, chce ze tak powiem zrobic sobie detoks. bede malowac tylko oczy i moje pytanie ..co moge uzywac zamiast podkladu ??

Gość o rany no jak to co?
krem tonujący

Gość możesz sobie nakładać takie
bibułki matujące

Gość no nie ma co.
a jakiego pudru uzywasz? moze nie przesadzasz z ilością tylko masz go zle dobranego,niektóre robią okropną maskę na twarzy

ja przez cale lato uzywalam tylko kuleczek brazujacych - bo mam ladnie opalona buzie, i dopoki opalenizna nie zejdzie nie bede katowac skory podkladem.

Polecam żel koloryzujący do twarzy z oriflame, sama używam i jestem bardzo zadowolona :) w ogóle prawie nie widać go na twarzy, za to cera nabiera ładniejszego koloru.

Gość ten żel koloryzujący to
do tłustej cery też jest?

Gość nbnmvb mlkjgof
no ja uzywam takiego ciezkiego ale bardzo ladnie zakrywajacego podkladu. on jest prawie jak kamuflaz. ahaaam wiec mowiecie ze jakis krem koloryzujacy

Gość nbnmvb mlkjgof
dzieki za odpowiedzi. bede wygladac 100 razy gorzej ale co tam. moze chociaz troche twarz mi sie poprawi jak dam jej odpoczac:)

http://cgi.ebay.pl/MISSHA-M-Perfect-Cover-BB-Cream-23-20mL-Yellow-Beige-/220732043401?pt=US_Makeup_Face&hash=item3364a7b089#ht_4185wt_905 BB creamy są fantastyczne, normalnie photoshop na twarzy - a co najlepsze, wcale nie widać że ma się cokolwiek nałożone. Do tego mają działanie lecznicze (ogólnie to japończycy podwędzili amerykanom te kremy, początkowo w usa były stosowane jako kremy lecznicze po zabiegach na twarzy - operacjach plastycznych, laserowych itd.). Są bardzo delikatne, bardzo wydajne, i naprawdę niedrogie (z przesyłką darmową wychodzi 29 zł za taki krem, starcza na 2-3 miesiące). Ja zanim go kupiłam to bez podkładu ani rusz, a teraz rano kremik, trochę różu na policzki i tusz na rzęsy, i voila ;)

Gość nbnmvb mlkjgof
ale nie ma takiego dzialania jak podklad ??

A, i ten który wkleiłam jeszcze fajnie matuje (ale na 4h maks, potem trzeba leciutko przypudrować, najlepiej pudrem bambusowym z BU), i jest świetny dla cery tłustej/mieszanej. Sama takową posiadam :)

Nie rozumiem pytania? Działa jak podkład pod kątem wyrównania koloru twarzy i zmatowienia, ale nie zapycha porów i nie robi na twarzy maski. To tak jakbyś w twarz wklepała zwykły krem z apteki, tylko z lekkim beżowym kolorem, i sam krem wystarczy, nie trzeba już podkłądu nakładać. Chociaż można go też stosować jako bazę pod podkład, wtedy makijaż bardzo długo się trzyma (mi kiedyś trzymał się 17h!). Zwykłych kremów do twarzy nie trzeba przy nim używać, bo ma działanie pielęgnujące i do tego filtr SPF (niby 42, ale nie nakłada się go na twarz aż tyle żeby działanie filtru aktywować, więc przypuszczam że w ilości w jakiej się nakłada będzie miał SPF 15) :)

Gość nbnmvb mlkjgof
ale ja juz od kilku dobrych lat codziennie uzywam podkladow, teraz uzywam juz tak ciezkiego ze masakra i chce to skonczyc. nie uzywac podmalowac oko i tyle, ale moja twarz nie nadaje sie na wyjscie tak na "sucho" i dlatego nie wiem co kupic, czy krem koloryzujacy, czy jakis puder.

Gość nbnmvb mlkjgof
wlasnie o to mi chodzilo, czy to podklad czy krem. czyli nakladac go rano, wieczorem zmyc? i moge uzyc swojego nawilzajacego ? dlugo sie czeka na przesylke ?

Mówię Ci - przy tym kremie podkład jest niepotrzebny i możesz spokojnie go używać - to zwykły krem, ale z niezwykłymi działaniami :) Komu nie poleciłam, to wszyscy wychwalają go pod niebiosa :) Po nim twarz będzie się nadawać do wyjścia na sucho, spokojnie :) Na necie można kupić z polski z wysyłką, ale wychodzi raz drożej więc się nie opłaca, tak swoją drogą ;) A kolory: 13 dla anemików, strasznie bladych, 21 lekko różowawy, 23 dla normalnych i opalonych cer. On nie nadaje koloru, ale wyrównuje :) Ja wcześniej to krem + baza + podkład + puder matujący, i wszystko musowo bo bym się ludziom wstydziła na oczy pokazać, a teraz jak rano nałożę krem to nawet bez reszty makijażu śmigam i się nie wstydzę :)

Nie musisz nic dodatkowo używać - jak pisałam, on zastępuje zwykły krem do twarzy, tylko ma dodatkowe właściwości tonujące i pielęgnujące :) Wieczorem normalnie mleczkiem albo tonikiem zmyć :) Na przesyłkę maksymalnie 2 tygodnie, do mnie doszła po 6 dniach od zamówienia :)

Gość nbnmvb mlkjgof
super!! dzieki Ci wielkie, jezeli mi pomoze to bede Ci bardzo wdzeczna!!! ostatnie pytanie..:) ja zawsze nakladam krem na noc, teraz tego nie musze ? czy mam nakladac go ? i myslisz ze ukryje mi wszelkie niedoskonaosci i cienie pod oczami ? dwa dni chodze do pracy a dwa wolne i tak w kolo, w dwa wolne dni zamierzam sie wcale nie malowac, w dwa do pracy bede uzywac tego kremu a dopiero na jakies imprezy, weekendy czy wyjscia bede uzywala podkladu, myslisz ze poprawi mi sie cera ? odzyje troche ? mam zamiar jeszcze na mikrodermabrazje isc.

Cieni pod oczami mocno nie kryje całkowicie - w końcu to 'tylko' krem, ale i tak jest zadowalający pod tym względem (jak dla mnie, a mam cienie genetycznie). Niedoskonałości zakryje i wyleczy (mi za 2 miechy używania przestały wyskakiwać niespodzianki, ale oprócz niej stosuję jeszcze inną pielęgnację na to - kwasy, migdałowy i salicylowy). Na noc używaj normalnego kremu, jakiego używałaś dotąd (ja osobiście nie używam na noc kremu, tylko serum z kwasem). Myślę że przy odpowiedniej pielęgnacji cera się spokojnie poprawi :) Mikro to bardzo dobry pomysł, ale trzeba iść na 2-3 zabiegi w przeciągu miesiąca, żeby dało dłuższy efekt, pamiętaj :) Opłaca się na jakimś gruponie czy gruperze kupić kupony na mikro i sobie wtedy wykorzystać :)

Gość nbnmvb mlkjgof
bardzo Ci dziekuje!! wlasnie probuje zamowic ale nie mam konta na ebayu. w ogole nie moge sie polapac na tej stronce. nie ma na allegro ?? fuck :( mikro trzeba kilka razy na miesiac? myslalam ze raz na kilka miesiecy..

Gość jdfdmdpp
moze wez wpisz sobie co to jest grupon i wtedy tutaj a nie jakies farmazony pieprzysz...

Jak masz bardzo zanieczyszczoną cerę, to pierwsze zabiegi muszą być w serii 7-10 dni od siebie, dopiero wtedy faktycznie zadziała. Niektórym wystarczą 2, ale czasem jest konieczny jeszcze trzeci. Jest na all: http://allegro.pl/missha-perfect-cover-bb-krem-23-oryginal-skin-food-i1801865433.html Ale wychodzi raz drożej niż na ebayu :/ Może ktoś z Twoich znajomych ma konto i mógłby Ci kupić? Bo na ebayu trzeba sobie połączyć konto z paypalem, potem na paypala przelać kasę na zapłatę, i to się może ciągnąć :/

Gość nbnmvb mlkjgof
o widzisz, a ja wlasnie zamierzam jakos sie dogadac z kosmetyczka i regularnie robic. faktycznie by sie ciagnelo. dziekuje za linka, zaplace drozej, zaplace ile moge jezeli maja byc efekty:) chce w oncu ulzyc tej buzi, zeby czula sie lekka i poprawic jej wyglad, bo to tylko moja wina ze wyglada jak wyglada :O bardzo Ci dziekuje :)

Nie ma za co :) Sama się długo nie mogłam przekonać do zamówienia, ale w końcu się dałam - i jestem bardzo zadowolona, podobnie jak koleżanki które też używają :) Jeszcze do pielęgnacji Ci polecę to czego używam: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=2 na wieczór przemywam wacikiem tym twarz, jedna porcja jak zrobisz i wlejesz do słoiczka albo pojemniczka może siedzieć w lodówce na 2 tygodnie (a praktycznie na tyle codziennego używania starcza), natomiast po toniku nakładam taki olejek: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=2, ten to starcza na pół roku jak się go zrobi :)

Gość qwetet5
a jak zamawiać z ebayu? nigdy nic nie zamawiałam... a po drugie widziałam na allegro za 70 zł ten krem a tu piszesz ze kosztuje 30 zl

Gość nbnmvb mlkjgof
sama to robisz ?? nie wysusza ? a co ogolnie stosujesz do buzi ? czego uzywasz ? bo ja czasami mam ze sie biore i wtedy i zele i toniki i kremy..;) ale zazwyczaj to zmywam makijaz i krem nawilzajacy na noc, rano przeplucze woda, raz na jakis czas peelingi, tyle. na allegro bez wysylki prawie 50zl na ebay ponad 20zl

Gość nbnmvb mlkjgof
opis tego toniku brzmi swietnie, najpierw myslalam ze pewnie jakis wysuszajacy, jakies kwasy. gdzie to wszystko kupic ? bardzo masz zniszczona buzie ?

Zakładamy konto na ebau (tak jak na allegro), zakładamy konto na paypal (automatycznie można założyć, albo osobno - jak osobno to trzeba powiązać konto ebayowe z paypalem. Jak powiążesz konta, to trzeba na paypalu przejść autoryzację - wymagana jest karta kredytowa albo przelew, musisz podać jej numer albo przelać kasę (2$ chyba), celem autoryzacji. Po autoryzacji zwracają Ci te pieniądze. Najłatwiej i najszybciej jest z kartą kredytową, bo wtedy jak za coś chcesz zapłacić to ściąga paypal bezpośrednio z karty, natomiast jeżeli przelewem z konta bankowego - to trzeba 'zasilić' konto paypala, robiąc przelew, i dopiero wtedy jak przelew dojdzie na paypal można zapłacić paypalem za zakupy. Skomplikowane, dlatego lepiej od razu połączyć paypala z kartą i nie bawić się w przelewanie i przeliczanie walu (paypal ma swój własny przelicznik, więc czasem rodzą się problemy z kwotą którą się przelało). Płacenie paypalem jest bezpieczne, w wypadku jak nie dojdzie do Ciebie przedmiot, albo z przedmiotem jest coś nie tak, to paypal odsyła Ci kasę na konto a sam sobie od sprzedawcy ściąga z powrotem :)

Gość nbnmvb mlkjgof
przeczytalam komentarze do tego toniku i jestem w szoku, ja mam zaskorniki na calym nosie, wielkie pory na policzkach i kaszaki wokol oczu, czolo mam gladkie, raz na jakis czas wyskoczy mi jakas krostka ale rzadko. skore mam chyba mieszanka, czasami sie blyszcze, czasami sie luszcze, ale wiem na pewno ze mam wrazliwa cere, duzo rzeczy mnie podraznia, ten tonik bedzie dobry ? zaskorniki znikna? tozto by bylo zbawienie!:D