Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sejtjon

Jakie badania na niedobór witamin minerałów?

Polecane posty

Gość sejtjon

Czy istnieje cos takiego aby np. poprzez pobranie krwi zobaczyc jakic witamin i minerałów brakuje w organiźmie? Chciałam cos takiego zrobic to musiałam powiedziec o jakie mi np. minerały chodzi. No i podałam magnez potas zelazo.... ale chciałabym przebadac kompleksowo wszystko po kolei czy tak sie da? Czy jakos sie nazywa takie badanie??

Gość gość
Oczywiście, że można zrobić takie badania. Z tego co wiem wykonują je nawet na Wąwozowej 17/19. To prawda, że mozna kupic odżywki, suplemety diety itp. Ale to też nie do końca będziesz wiedziała, jakich witamin Ci brakuje. Kluczem do sukcesu jest przecież znalezienie przyczyny, a nie pochłanianie wielkich ilości specyfików. Tym też można sobie zaszkodzić.

Gość gość
Oczywiście lepiej zrobić podstawowe badania, morfologia i mocz. Mi ostatnio lekarz przepisał witaminę D3, ponieważ po jesieni i zimie miałam bardzo złe samopoczucie, a do wit D trzeba brać witaminę K więc stosuję produkt firmy http://www.kinon.com.pl/. Szczerze, po 2 miesiącach stosowania czuję się dużo lepiej. Moje stawy lepiej działają, dużo lepiej funkcjonuję.

Gość KatarzynaFlis
Jak przebiega badanie niedoboru witamin lub minerałów? Aparat MORA V pozwala na wykrycie w sposób bezinwazyjny i bezbolesny, których substancji jest w organizmie zbyt mało. Wykorzystuje on najnowsze osiągnięcia fizyki kwantowej i biofizyki. Pomiary przeprowadza się na punktach biologicznie aktywnych palców dłoni, do których diagnosta przykłada specjalną sondę. Badanie jest nieinwazyjne (bez przebijania i nakłuwania skóry). badanie na niedoboru witamin i minerałów w organizmie Jakie niedobory witamin lub minerałów możemy sprawdzić? Witamina A Witamina E Witamina K Kwas foliowy Witamina C Witamina D Niacyna Biotyna Witaminy z grupy BWapń Magnez Żelazo Jod Potas Chrom Mangan Selen Cynkwitaminy i minerały Jak należy się przygotować do badania na niedobory witamin lub minerałów? W dniu przeprowadzania testów należy się dobrze nawodnić ( 1,5 – 2 litry wody). Nie należy pić kawy, alkoholu, palić tytoniu. W miarę możliwości prosimy o nałożenie ubrań wykonanych z materiałów naturalnych.. Czy są jakieś przeciwwskazania? Tak, istnieją, jak w każdej metodzie diagnostycznej, pewne przeciwwskazania do wykonania badania na niedobory witamin lub minerałów. Należą do nich: wszczepiony rozrusznik serca, przyjmowana chemioterapia, stany zagrożenia życia Polecam odwiedzic http://instytutsztukizdrowia.pl/badanie-niedoboru-witamin-i-mineralow/ W WARSZAWIE Adres: ul. Trębacka 3 lok. 50 00-074 Warszawa (Śródmieście/Centrum) Tel. +48 666 886 562

Trzeba robić osobne badania na każdą witaminę i minerał, inaczej się niestety nie da...ale zazwyczaj organizm nam daje znaki czego nam brakuje, radzę poczytać na ten temat, ja w ten sposób sama odkryłam czego mam za mało i sprawdziło się bo po odpowiedniej podaży tych witamin dolegliwości minęły. U mnie szło o witaminy z grupy B i żelazo, w aptece poleciła mi farmaceutka Biovital i już po dwóch tygodniach regularnego picia poczułam się lepiej. Żelazo początkowo miałam 45 (poniżej normy), teraz mam 125.

Gość gość

Na niedobory witamin i mikroelementów warto testy wykonać w 3mmedical.pl, bo dosłownie wszystko jest podane szczegółowo. Widzisz w jak na dłoni, co musisz zmienić, aby przywrócić równowagę w organizmie. A to rzadko spotykana sprawa.