Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meybee20

OD CZEGO ZACZĄC... MUSI SIĘ UDAC...!

Polecane posty

Gość meybee20

jestem ( powiem nieskromnie) bardzo ładną dziewczyną. NIe jestem różową tipsiarą, nie mam tlenionych włosów, nie chodzę w złotych szpilach, ale.. jestem niską brunetką, mam długie ciemne włosy, ładne oczy, biust .. tylko .. no właśnie... moja waga.. jak na 20latkę to jestem strasznie zaniedbana.. zrobił mi się "brzuszek", grube uda, łydki ..wyglądam mało seksownie.. w ogóle się nie ruszam, nie mam żadnej pasji, sportu i chcę to zmienic.. żadne głodówki nie wchodzą w grę, bo wiem że nie dam rady .. mam słabośc do fast-foodów wszelkiego rodzaju, jedzeniu na noc .. słodyczy również.. co zrobic aby zgubic ok 20 kg???

Gość meybee20
do diet podchodzę sceptycznie, chociaż moja koleżanka na jednej zgubiłam 40 kg i dalej widzę waga się utrzymuje, wygląda super... muszę to zrobic dla siebie, aby móc w przyszłą wiosnę, lato założyc fajne spodenki, szpilki, isc na plażę, a tego nie robie... tonę w kompleksach, a mam co pokazac.. już tak mówiłam 1000 razy,że schudnę i kończyło się w McDonaldzie...

Gość metamfetamina
daj zdjęcie...to może bez diety się obejdzie bo sam opis mi się spodobał:)

No piszcie, moze jakaś kobietka też chce się dołączyc ;) może też któraś nabawiła się kompleksów patrząc w te lato na te wszystkie boskie ciała :P ja na jedno się cieszę,że lato się kończy ;) muszę nad sobą popracowac.

Wybacz, ale nie wklejam tutaj zdjęc, to zbyt osobiste. Powiem Ci jedynie, że mam 160 cm a ważę ponad 60 kg :O więc może Ci troszkę obrzydzę :P chociaż bądź co bądź mam takie ciało, że po mnie tak tego nie widac, ale muszę zwalczyc BARDZO DUŻY cellulit no i schudnąc, bo jest z czego. Mam niestety tendencję do tycia...

Gość metamfetamina
to czym się przejmujesz...ciężko mi jest niską brunetke obrzydzić:)..a na wagę tak nie patrz..szczupła laska to wymysł producentów barbie i speców od reklamy:D

Myślę, że powinnaś zacząć od: - poszukania w sieci ciekawych przepisów na smaczne i zdrowie posiłki i zacząć wdrażać je w swoje menu - wyrzucenia bądź oddania komuś wszystkich niezdrowych produktów żywnościowych, aby nie kusiły (w tym wszystkie gotowe potrawy w puszkach, słoikach bądź proszku) - wyeliminować z diety białe pieczywo i makarony, a zastąpić je pełnoziarnistymi i w ograniczonych ilościach - posiłki co 3h w małych ilościach - zainteresuj się Indeksem Glikemicznym produktów, które spożywasz (z mojego doświadczenia wynika, że trzymanie się jedzenia z niskim IG + posiłki co 3h eliminują skutecznie ssanie w żołądku) - jeśli będziesz miała ochotę coś przegryźć - weź marchewkę lub inne warzywo, ewentualnie owoc - zero gazowanych napojów i gotowych soków - zamiast np. słodkich płatków, muesli lub mieszanka własnej roboty z płatków owsianych, rodzynków albo innych owoców z garścią otrębów lub zarodków - duże ilości wody, od czasu do czasu zielonej lub białej herbaty i to powinny być stałe zasady żywienia, nie tymczasowa 'dieta'. początki mogą być trudne, ale po kilku tygodniach przyzwyczaisz się do nowych smaków i zaczniesz się cieszyć lepiej funkcjonującym organizmem i (w miarę wprawy i pomysłu) świetnymi smakami ;) (nie bój się eksperymentować z różnymi przyprawami unikając przy tym soli :P)

O, DZIĘKUJĘ.. wiem, to wszystko wydaje się takie łatwe, ale najgorzej je wdrożyc w życie, tym bardziej, że nie cierpię rodzynek, serków topionych , większości warzyw, razowego chleba, gotowanego mięsa.. itp :P no, ale jak mus to mus.. uwierz mi,że niska brunetka to nie same zalety ;P gorzej jak wygląda jak baryłka...

poza tym bez ruchu nawet jeśli zrzucisz wagę, to Twoje ciało będzie wyglądało workowato a celulitu najprawdopodobniej i tak się nie pozbędziesz :P więc znajdź przyjemną dla Ciebie formę ruchu, na początek coś lekkiego i nie poddawaj się, bo dobre samopoczucie jest tego warte ;)

Boję się najbardziej o moje piersi, bo wiadomo jak się chudnie to one maleją pierwsze :( no nie wiem, może jakieś cwiczenia w domu, spacery, to podobno wiele pomaga.. chcę byc drobną, filigranową dziewczyną i OSIĄGNĘ TO!

Gość metamfetamina
za niską brunetke nawet baryłke zamieniłbym wagon odpicowanych blondyn:)..to łatwiej byłoby sobie z kimś taką diete zacząć stosować..nutka wsparcia i rywalizacji i byłyby efekty

wydaje mi się, że serki topione to też nie jest dobry pomysł :P lepiej już zwykły twaróg zjeść. rodzynki były przykładem, możesz dowolnie komponować dania wg swoich upodobań.

Gość metamfetamina
moje wsparcie masz...ale nie zrzucaj z siebie tak przesadnie..ładna panna musi troche ciałka mieć..

Muszę wiele zmienic w swoim życiu, znalezc pracę, schudnąc, ogarnąc swoje sprawy.. to 1szy krok.. a za rok na wiosnę założę takie spodenki, niekoniecznie ten kolor i fason, ale właśnie z takim wysokim stanem mi sie podobają , do tego fajna bluzeczka, np biała na guziczki włożona do środka, fajne szpilki i będe laska:D znowu mi wróci pewnośc siebie:D

Gość rypła sie sprawa
Autorko, pewnie wyolbrzymiasz swoją nadwage, ładne dziewczyny z ciałkiem są sexy, kobieta musi miec ciałko, kazdy facet ci to powie. Pewnie nie jestes wcale gruba, ale jesli faktycznie cos chcesz z tym zrobic to jak najbardziej, abys czuła sie ze swoim ciałem dobrze byle nie przesadzaj bo sie zagłodzisz dla jakiejs anorektycznej wizji.

Gość metamfetamina
Na podobnym etapie i ja jestem...hehe jaki opis...noo już to oczami wyobraźni widze...mniam smakowy to będzie widok:)

no nie da rady, w każdym razie nieważne, biorę się za siebie, dziękuję za wsparcie 👄

Nie wyolbrzymiam. Uwierzcie. Ważę ponad 60kg, a mam 160 cm :D to sobie wyobraźcie :P mam cellulit, wielkie uda, łydki i tyłek..ale tyłek to chyba mój atut chociaz pasowałoby go udoskonalic jeszcze :) naprawdę jestem grubaską. :P

Gość metamfetamina
prosze..nie ma za co:)

Od jutra zaczynam.. nie mam produktów, ale zakupię się w najbliższym czasie, rano zabieram psiaka na dłuższy spacer do lasku :P to będzie moj 1szy krok, kto może niech mnie wspiera, będe tu zaglądac na pewno każdego dnia.

Gość metamfetamina
napewno przesadzasz:)

Gość metamfetamina
:)brawo za zdecydowanie..i oby nie osłabło ani na moment

noszę rozmiar m/ l :D a jestem naprawdę niska, mam małe stopy, dłonie, wyglądam strasznie nieproporcjonalnie.. ręce też mam coraz grubsze.. uwierz, co dzien w domu slyszę jak fatalnie wyglądam, sama tez to wiem..

Gość metamfetamina
jeżeli tak twierdzisz:)....i oby rezultat był taki piorunujący jak mówisz:)

obiecuję, że jsli zgubię tyle co chcę to wkleję tu zdjęcie, ale to potrwa miesiącami pewnie. :) ale jesli sie uda- obiecuje wkleję.

Gość metamfetamina
Ja napewno bede czekał niecierpliwie...ale tak coś czuje że będzie warto:)