Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KatalinkaSeana

MÓJ FACET SIĘ POCI...

Polecane posty

Gość KatalinkaSeana

Nie piszę tego złośliwie, szukam raczej sposobu na to, aby ograniczyć jego pocenie, lub chociaż "zmienić zapach" Sprawa ma się tak. Mój facet ma 20 lat, jest przy sobie, ale nie otyły, mimo nadwagi, jest aktywny i ma bardzo dobrą kondycję. Mimo to, poci się niemiłosiernie. Co gorsze, jego pot cuchnie octem :o Pościel musiałabym zmieniać codziennie, nie tylko poszewki, ale także kołdrę i poduszkę, bo poci się tak bardzo,że często budze się w nocy, bo jest mokro. Wszystko przemoczone, i ten okropny zapach octu :( Chcę mu pomóc. On pije strasznie dużo napojów i wody gazowanej, ok. 4 litrów dziennie, albo i więcej. Nie mam pojęcia, co robić, troche zaczyna mnie to wykańczać, codziennie zmieniam i piorę poszewki, mam dla niego trzy poduszki na zmianę... Eh, może macie jakieś sposoby? Stosował tabletki na potliwość, jakieś kulki antypotowe ale nic nie pomagały. Wizyta u lekarza odpada... Dodam, że najbardziej poci się przez noc. W dzień też, ale mniej.

Gość wzruszyła mnie twoja historia
gdzie jest Donata ?!

Gość KatalinkaSeana
jego wory też walą octem i straciłam ochotę na ich żucie :(

Gość KatalinkaSeana
a co ma do tego prąd? I po co mi jakaś Donata?

Gość KatalinkaSeana
to wyżej to rzecz jasna podszyw, ale chyba nie muszę tego mówić??

bo Donata by ci doradziła co i jak :D i za wodę też dużo zapłacisz :classic_cool:

Gość r5yyt4ty
mniej wody, zmiana diety i będzie git :D

Gość KatalinkaSeana
z prądem i wodą to akurat nie mój problem, bo wynajmuje pokój z łazienką, i płacę stałą kwotę co tydzień, niezależnie od tego, ile czego zużyję :P

Gość KatalinkaSeana
Moje rachunki płaci sponsor (akurat nie mój chłopak), więc nie ma problemu.

Gość dlaczego wizyta u lekarza odpa
dlaczego lekarz odpada?

Przyczyny nadmiernej potliwości mogą być różne. Jeżeli jest ona wynikiem innej choroby mówimy o nadmiernej potliwości wtórnej. W takim przypadku należy leczyć chorobę, której jest ona wynikiem: * przewlekłe zakażenia ( np.: gruźlica charakterystyczne są nocne poty), * choroby endokrynologiczne (np.: nadczynność tarczycy, cukrzyca), * choroby nowotworowe ( białaczka, chłoniak) * zaburzenia neurologiczne (akromegalia charakterystyczne zlewne poty), * zatrucia facet musi sie przebadac

W przypadku nadmiernego pocenia się , konieczne jest bezwzględne zachowanie zasad właściwej higieny. Pamiętajmy, że pot jest bezwonny, dopiero w zetknięciu z bakteriami obecnymi na skórze, szczególnie pod pachami nabiera charakterystycznego „zapachu. Pomocna jest zatem depilacja. Noszenie ubrań bawełnianych i lnianych. Używanie odpowiednich kosmetyków: antyperspirantów. Polecane są szczególnie te, które zawierają w sobie związki srebra, które zapobiegają rozwojowi bakterii będących przyczyną brzydkiego zapachu. Często pomocne bywają zioła kąpiele w wywarze z kory dębu lub brzozy. Można sięgnąć po preparaty dostępne bez recepty w aptekach np. Antidral, który można stosować zarówno w okolice pachowe, jak i na dłonie i stopy. Podobny chemicznie lecz silniejszy jest Etiaxil, dostępny w kilku formach w zależności od okolicy skóry (pachy, dłonie i stopy).

Gość KatalinkaSeana
Dzisiaj to było już przegięcie :o.Kazałam mu się odwrócić żeby wylizać mu kakaowe oczko (to taki mój fetysz),liczyłam na smród kupy,przykładam twarz do rowa a tam daje samym octem :o

Lady Love jestem pod wrażeniem tego jak opanowałaś funkcję kopiuj-wklej.

Gość Jelcz345
Jak nie będzie chciał iść do lekarza, to nie jest niczego wart.

no przeciez sama sie produkowac nie bede jak google mam pod reka :P Pot o zapachu octu może świadczyć o ciałach ketonowych. cokolwiek to znaczy :P

Gość KatalinkaSeana
No ale jeżeli zapach tego octu jest już silniejszy od zapachu koopy to chyba jest coś naprawdę nie tak :o

a juz wiem, jednak cukrzyca zaprowadz go do lekarza z cukrzyca nie ma zartow, niech zrobi badania krwi, hormony tez sie przydadza

zapach octu podobno oznacza problemy z cukrzyca ja sie na tym nie znam, wyczytalam z neta

Gość KatalinkaSeana
jestem dopiero teraz, wcześniejsze głupie posty o kupie i innych pierdołach nie są moje. Dziękuje bardzo za rady i informacje :) Lekarz odpada, ponieważ od niedawna jesteśmy za granicą, i puki co nie mamy tutaj ubezpieczenia, więc musimy poczekać jeszcze troszkę z tym. Mój facet jest chorowity, ma problemy z sercem, alergie, problemy z ciśnieniem i uczulenie na ryby... Co do cukrzycy to nie sprawdzałam, choć badał się ostatnio, kilka miesięcy temu, więc chyba by to wykryli? No chyba, że cukrzyce można wybadać tylko w jakiś szczególny sposób?