Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problemzmoczem

Zapalenie drog moczowych

Polecane posty

Gość Problemzmoczem

Witam, Zacznę od tego ze mam 19 lat i do tych czas miewałam często problemy z częstym o oddawaniem moczu. Około roku temu miałam silne zapalenie dróg moczowych i wtedy zaczęła się pojawia krew w moczu. Przyjmowałam antybiotyki i przeszło. Później powracała ta dolegliwość,ale trochę to lekceważyłam, po 3 dniach przeważnie przechodziło, ale od sierpnia powtórzyło to się już około 5 razy. Co się wyleczyłam to kilka dni spokoju i znowu zapalenie dróg moczowych, jest to strasznie męczące, jak sobie z tym radzić? Może sa to objawy jakiejś poważniejszej choroby? Pozdrawiam Aga

Gość kunegunda1988
Nie doleczyłaś poprzedniej infekcji. Trzeba iść do lekarza i powiedziec, przepisze poprostu mocniejszy lek. tez tak mialam. i tez krew w wmoczu. Z domowych sposobów polecam moczenie nog w bardzo goracej wodzie z solą. i duzo wit. C łykac bądź żurawinka

Gość niedługo magister
ja mam zawsze urosept pod ręką :( bo wystarczy ,że siądę nawet na zimniejszej ławce przede wszystkim zakwaszanie moczu trzeba robić, sok z kapusty , żurawina , cytrusy i surowe jarzyny które zakwaszają mocz i wypijanie dużo płynów , żeby stale bakterie usuwać

Gość agula8
dziewczyny dobrze radzą, pić dużo kwaśnego i przyjmować preparaty żurawinowe lub jeść żurawinę jak ktoś lubi, ja do tego dorzucam jeszcze provag osłonowo. Ale jeśli problem męczy Cie od dłużeszgo czasu to pomyśl o szczepionce-sporo osób chwali.

Gość kaczuszka jest pycha
a jak bardzo cierpisz to lepiej do lekarza , bo niezaleczone zapalenie dróg moczowych może nawet prowadzić do uszkodzenia nerek

Gość aha ii ach
do upojenia będę powtarzać: prasuj majtki.

Gość karola_1234
wylecz porządnie to zapalenie, po leczeniu idz do lekarza na kontrolę, a po skonczonej kuracji antybiotykowej bierz probiotyki np provag, czesto mozna dostac infekcji po antybiotykach na skutek zaburzenia flory bakteryjnej i dlatego zakarzenia i grzybice lubia wracac...