Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WERTRYH

NA CZYM POLEGA PASTERYZACJA ?

Polecane posty

Gość WERTRYH

JAK SIĘ PASTERYZUJE DŻEM W SŁOIKACH ? PROSZĘ MI WYJAŚNIC. DZIĘKUJĘ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość WERTRYH
DZIĘKI MALWI - ALE DO ZIMNEJ WODY WKŁADAM TE SŁOIKI CZY WE WRZĄTEK? - A NIE PĘKNĄ ? A NA DNO GARCZKA TRZA COŚ POŚCIELIC?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jesli chodzi o pasteryzacje to: wlewasz do garnka wodę do ok. połowy głębokości, gotujesz ją, żeby słoiki się nie zbiły, możesz na dno położyć sciereczkę, wkładasz słoiki do wrzatku. Słoiki powinny być zanurzone do ok. 3/4 wysokosci. I gotujesz jakieś 10-15 minut.. wyjmujesz. i gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lalalalaal
edyciak, co ty pierdolisz? jak to sie dzemow nie pasteryzuje? hahhaahah:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
drzemy sie pasteryzuje> wyjątkiem są te bardzo dużo słodzone- te mogą wytrzymać bez pasteryzacjii- mogą ale nie muszą, a resztę koniecznie trzeba zapasteryzowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja jeszcze nigdy dżemów nie pasteryzowałam i nie widziałam, żeby ktos z mojej rodziny to robił..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×