Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulunamoscie.

Wasze 2-latki - jak spędzaja czas w domu????

Polecane posty

Gość lulunamoscie.

Mam w domu dwójkę dwulatków, swoją córkę i córke siostry. Ogólnie dziewczynki dobrze się dogadują, spędzają codziennie jakies 9 godzin razem. Siostra pracuje, ja postanowiłam zostać w domu, dopóki nie poslę małej do przedszkola za rok. No i powiem, ze jestem już wykończona. Jak jestesmy na spacerze, to spoko, biegaja, bawia się, ale w domu sa strasznie absorbujące. Z każdym dniem mam coraz mniej czasu, zeby spokojnie coś w domu zrobić - pranie, sprzątanie, obiad itd.... wciąż chodza za mną i marudzą. Przecież nie będę się z nimi bawiła CAŁY CZAS :-O zwłaszcza ze sa we dwie .... Jak sie w domu zachowuja Wasze dzieci????

Gość ja mam 19 miesieczna
I wydaje mi sie ze jak sa dwie to powinny sie razem bawic dobrze,przeciez niektore mamuski ciagle chwala sobie male roznice wieku..?!

Naucz je żeby same się soba zajmowały, bawiły się.

Gość lulunamoscie.
Czyli mam rozumiec, ze Wasze dzieci potrafią sie dużo sobą zajac, skupić na zabawie/???

Gość mamaMALEJoliwki
moze na poczatku pokaż im w co moga sie bawic.NP. daj im troszke surowego makaronu i pokaz ze mozna sie bawic w restauracje,potem powoli sie wycofuj.Rozsyp im klocki zabawa wciagajaca.Pranie wstawic to nie tak duzo czasu zajmuje ,sprzatac codziennie po co? Co 2 3 dni chyba wystarczy naczynia zmywaj na biezaca.Podłoge mozesz zmywac wieczorem kiedy jestescie juz same.

Gość mamaMALEJoliwki
obiad mała pomaga mi gotowac podaje potrzebne produkty ,zawszw wrzuca ziemniaki do garnka a ja wszystko obieram.

Gość rasiccciaaa szok
ja mam dm z ogrodem moja biega caly dzien po podworku, wpada do kuchni napic sie i calay dzie siedzi w piachu, niewyobrazam sobie w bloku zycia z dzieckiem/, gdzie kazdw wyjscie to historia u brac siebie umalowac dziecko, omg.

MOja od małego uczona była zająć się sobą, pokazywałam jej różne zabawy a póxniej sama się bawiła. Musisz znaleźć cos dla nich czym będa chieli się bawić, moja np. Bardzo lubi układac puzzle